Burduja, despre demararea concursurilor la instituţiile unde sunt manageri numiţi fără concurs: O procedură nu se face de pe azi pe mâine

0
0
Sebastian Burduja FOTO Facebook Sebastian Burduja

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, a declarat, miercuri, despre demararea concursurilor la instituţiile unde sunt manageri numiţi fără concurs, că o procedură pe Ordonanţa 109 privind guvernanţa corporativă nu se face de pe azi pe mâine, dacă vrem să o facem bine.

El a precizat că în pezent la aceste instituţii sunt conduceri interimare şi a menţionat că cel puţin Poşta Română se mişcă foarte bine.

Ministrul Cercetării a afirmat că ordonanţa corporativă este unul dintre obiectivele sale şi îşi doreşte să demareze acest proces de selecţie.

”În momentul acesta, ştiţi bine, avem o situaţie de interimat. Aceste interimate trebuie încheiate şi se organizează această procedură. Ştiţi bine că o procedură pe Ordonanţa 109 (privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, nr) nu se face de pe azi pe mâine, dacă vrem să o facem bine. Dacă vrem doar să bifăm o căsuţă, ea se poate face formal”, a comentat Burduja.

Ministrul a mai precizat că mai întâi se selectează o firmă de recurtare, printr-un proces de achiziţie şi forma respectivă analizează CV-urile, background-ul posibililor candidaţi şi dă recomandări şi soluţii.

”Încă nu am demarat acest proces. (..) Fac o evaluare şi a actualului management la cele două companii şi cel puţin în acest moment, cel puţin Poşta Română se mişcă foarte bine”, a arătat Burduja.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri