BRD nu a sistat plăţile online cu cardurile Maestro

0
0

După ce Visa Europe a anunţat că este posibil să existe o breşă de securitate în baza de date, şi Mastercard a înştiinţat vineri băncile că există suspiciuni de fraudă şi în cazul acestui tip de carduri.

UPDATE 17 decembrie, ora 15.00

BRD dezminte informaţiile transmise de postul de televiziune România TV, potrivit cărora banca ar fi sistat toate plăţile online cu carduri Maestro.

"În urma apariţiei unor informaţii neverificate în unele mijloace de informare în masă, potrivit cărora banca ar fi "sistat tranzacţiile cu carduri Maestro", BRD doreşte să facă următoarele precizări:

Cardurile BRD, atât cele emise împreună cu VISA, cât şi cele emise sub egida MasterCard, au funcţionat şi funcţionează normal, putând fi folosite la retrageri la ATM şi plăţi la comercianţi. Mai mult decât atât, banca a implementat în ultima perioadă măsuri de protecţie suplimentară la nivelul sistemului de monitorizare a tranzacţiilor în scopul de a asigura un grad sporit de securitate a acestora pentru toţi clienţii ei", transmite BRD - Groupe Société Générale, într-un comunicat de presă.

16 decembrie

Banca BRD a sistat toate plăţile online cu cardurile Maestro, informează România TV.

Suspiciunile de fraude în sistemul bancar au repercusiuni reale asupra utilizatorilor de carduri Visa şi Mastercard.

BRD a sistat toate plăţile online, iar surse bancare citate de rtv.net susţin că City Bank schimbă cardurile bancare din motive de securitate.

Alarmă de fraudă: CEC a blocat cardurile

Totodată, 17.000 de carduri eliberate de CEC Bank au fost blocate miercuri. Potrivit unui comunicat transmis presei, CEC spune că a luat măsura de "de blocare şi re-emitere card şi cod PIN, fără cost, pentru un număr de carduri din portofoliul propriu". Şi alte bănci ar putea lua o decizie similară.

Reprezentanţii Mastercard nu au dat nicio informare oficială presei până la această oră, dar Visa şi-a atenţionat clienţii şi i-a îndrumat să raporteze băncii emitente orice activitate suspectă în privinţa cardurilor.

"Visa Europe a fost informată de probabilitatea unei breşe de securitate în baza de date a unui procesator din Europa. S-a deschis o anchetă în acest sens şi lucrăm îndeaproape cu băncile pentru a ne asigura că posesorii de card sunt protejaţi. Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, nu putem oferi mai multe informaţii în acest moment", a declarat Cătălin Creţu, director general al Visa Europe pentru România.

"Posesorii de carduri trebuie să fie atenţi la conturile lor şi să raporteze băncii emitente orice activitate suspectă sau neobişnuită. Posesorii de carduri care sunt victime inocente ale fraudei îşi vor primi banii înapoi, în conformitate cu termenii şi condiţiile băncii care le-a emis cardul ", a adăugat Creţu.

Peste o jumătate de milion de carduri din România, dar şi din alte ţări au fost blocate, după ce băncile au fost avertizate că o bază de date internaţională a fost spartă. Suspiciunile privind atacul informatic asupra sistemului bancar a făcut ca mii de oameni să nu-şi mai poată folosi cardurile. Unii dintre ei au ajuns chiar la poliţie, fiind confundaţi cu infractori care ar fi furat cardurile bancare.

O posibilă breşă de securitate la un procesator european de plăţi a condus la dezvăluirea unor informaţii legate de tranzacţiile efectuate cu unele carduri bancare, a anunţat miercuri Asociaţia Română a Băncilor.Ultima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite