Brazilia intenționează să renegocieze acordul comercial cu UE - MERCOSUR

0
Publicat:

Brazilia intenționează să renegocieze condițiile unui acord comercial între Uniunea Europeană (UE) și Piața Comună a Americii de Sud (MERCOSUR), a anunțat marți, ministrul mediului și schimbărilor climatice din Brazilia, Marina Silva.

Steagurile statelor membre MERCOSUR. Foto: Shutterstock
Steagurile statelor membre MERCOSUR. Foto: Shutterstock

"Evident, Brazilia va revizui acordul pentru a stabili ce alte elemente am dori să schimbăm, dar o anumită cale a fost deja adoptată", a declarat Marina Silva pentru ziarul O Estado de S. Paulo. Potrivit publicației, în cadrul unei conferințe de presă în urma participării lui Silva la Forumul Economic Mondial de la Davos, ea a spus că în marja evenimentului a întreținut contacte bilaterale „în interesul Braziliei și al țărilor care fac parte din blocul sud-american."

Anterior, într-un interviu acordat cotidianului Valor Economico, ministrul și-a exprimat speranța că după venirea la putere în Brazilia a guvernului socialistului Luiz Inácio Lula da Silva, dialogul dintre UE și MERCOSUR va fi activat pentru a „a ajunge la un acord pe o bază mult mai favorabilă”.

UE a semnat un acord comercial cu MERCOSUR, cea mai mare organizație comercială și economică din America de Sud, ai cărei membri includ Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay, în 2019 - după 20 de ani de negocieri. Cu toate acestea, creșterea dimensiunii defrișărilor pădurii amazoniene sub fostul președinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost contrară poziției țărilor UE, așa că înțelegerea a fost înghețată. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite