Boloș: Nu creștem impozite și taxe în 2024, nu încape în discuție creșterea TVA

0
Publicat:

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a negat faptul că ar fi vreo discuție în Coaliție despre creșterea TVA-ului, după ce în spațiul public unele declarații ale demnitarului care au fost interpretare ca o pregătirea pentru decizii legate de noi taxe.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, susțin declarații de presă la sediul ministerului din București. FOTO Inquam Photos / George Călin

Reiau cât se poate de ferm: Nu creștem impozite și taxe în 2024, nu încape în discuție creșterea TVA. m spus-o încă de la aprobarea legii bugetului, obiectivul este să menținem un echilibru între nevoile românilor și evitarea unor impozite suplimentare care pot afecta bugetul gospodăriilor”, a afirmat Marcel Boloș, pe tema interpretării unei declarații în care puncta că reajustările în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, „sunt o alternativă de luat în calcul”, dar e prematură discuția.

Cota unică de impozitare a contribuit semnificativ la stimularea investițiilor private, la creșterea numărului de locuri de muncă și la consolidarea capitalului autohton. Este un pilon al stabilității fiscale și a predictibilității pentru întregul sector economic”, a completat Boloș.

Cu ochii pe CCR

Totodată, echilibrarea deficitului trebuie realizată prin optimizarea cheltuielilor, printr-o colectare mai eficientă și prin combaterea evaziunii fiscale, nu prin modificarea sistemului fiscal. Aici avem parte și de o veste bună despre care voi vorbi ulterior: Curtea Constituțională a respins astăzi sesizarea cu privire la legea pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale”, a mai afirmat ministrul Finanțelor.

Boloș cere atenție în interpretarea declarațiilor publice. „Așadar, în această perioadă, este important să fiți vigilenți și să discerneți între ce este o contribuție constructivă la dialogul public și ce reprezintă încercări de câștig politic sau de atragere a atenției. Pentru că, în prag electoral, unii s-ar lega de orice pentru a-și face simțită prezența în spațiul public”, a conchis demnitarul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite