Bogdan Chiriţoiu: Cât timp vom folosi cărbune pentru producerea energiei, preţurile la electricitate vor rămâne mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Preţurile la electricitate vor rămâne mari în România cel puţin în următorii 4-5 ani, cât timp vom utiliza cărbune pentru producerea de energie, a afirmat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

„Este politica UE de a face energia poluatoare să fie scumpă, neatractivă economic. Deci cât timp România şi alte ţări din UE vom avea nevoie de energia asta scumpă din cărbune, preţurile vor rămâne mari. Şi cel puţin noi în România nu vedem o posibilitate de a înlocui cărbunele în următorii 4-5 ani. Acest lucru înseamnă că măcar în aceşti 4-5 ani o să vedem preţuri mari la electricitate", a spus Chiriţoiu, potrivit Agerpres.

În cadrul unei dezbateri, preşedintele Consiliului Concurenţei a explicat că preţul pieţei este dat de energia cea mai scumpă, în acest caz cărbunele.

În ceea cepriveşte preţul gazelor, Chiriţoiu afirmă că se aşteaptă ca acestea să scadă.

„Rusia este marea sursă de gaze a Europei şi, din varii motive, se speculează că Rusia a redus livrările de gaze în momentul de faţă şi din acest motiv vedem această creştere. După ce livrările Rusiei vor creşte, probabil că preţul va scădea nu spre nivelul din pandemie, dar spre nivelurile dinainte de pandemie, gen 2019", a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Citeşte si: Guvernul ia în calcul plafonarea preţurilor la energie electrică: preţurile vor fi reglementate temporar

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite