Boeing renunţă la planurile de a concedia câteva zeci de mii de angajaţi, după reluarea livrărilor de avioane de tip 737 MAX

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Constructorul aeronautic american Boeing a anunţat, miercuri, că a reveit „pe verde” după ce a înregistrat pierderi timp de şase trimestre la rând, un rezultat care ar urma să-i permită să desfiinţeze mai puţine posturi decât prevedea, relatează AFP.

Potrivit sursei citate, de la începutul acestui an, compania se bucură de pe urma reluării livrării de avioane de tip 737 MAX, transmite News.ro.

Din cauza pandemiei, reprezentanţii grupului estimau că efectivul total al angajaţilor va fi redus la 130.000 la sfârşitul lui 2021, de la 160.000 câţi avea la începutul lui 2020, însă aceştia au decis până la urmă să nu desfiinţeze toate aceste posturi.

Compania va rămâne la nivelul angajărilor actuale - de aproximativ 140.000 de oameni - , a precizat directorul general Dave Calhoun, într-un mesaj transmis angajaţilor.

Constructorul a obţinut un profit net de 587 de milioane de dolari, din aprilie în iunie, după ce a înregistrat pierderi de 2,4 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului precedent, marcată de prăbuşirea traficului aerian.

Cifra sa de afaceri a crescut cu 44%, la 17 miliarde de dolari.

Aceste venituri au la bază o reluare a livrărilor de avioane de tip 737 MAX, blocate la sol timp de 20 de luni, în urma a două accidente mortale, urmate de o reluare treptată a zborurilor în lume începând de la sfârşitul lui 2020. Boeing a livrat 130 de astfel de avioane de atunci.

Constructorul se confruntă, în paralel, cu o suspendare a livrării avioanelor de tip 787, după descoperirea unor „vicii” de fabricare. La momentul livrării îşi plătesc clienţii cea mai mare parte a facturii.

Pentru a obţine bani, Boeing se bazează pe Divizia Apărării, Spaţială şi Securităţii, a cărei cifră de afaceri a crescut cu 4% în ultimul trimestru, dar şi pe Divizia Serviciilor pentru Clienţi, ale cărei venituri au crescut cu 17%.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri