Boeing constată o creștere masivă a preocupării angajaților privind siguranța și calitatea produselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boeing a înregistrat o creștere de șase ori mai mare a sesizărilor din partea angajaților săi care au ridicat probleme legate de siguranța produselor și serviciilor în primele două luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat vineri constructorul de avioane, transmite Reuters.

foto avion Beoing
Foto: Shutterstock

Creșterea spectaculoasă a acestor raportări a avut loc după un incident petrecut pe 5 ianuarie, care a implicat o explozie a unui panou de cabină în aer la un avion nou-nouț Alaska Airlines 737 MAX 9, a precizat Boeing în raportul său anual privind siguranța.

În februarie, un grup de experți care a analizat procesele de gestionare a siguranței la Boeing a constatat o „deconectare” între conducerea superioară a constructorului de avioane și angajații implicați în cultura de siguranță.

Acțiunile noastre se concentrează pe aducerea de îmbunătățiri suplimentare pentru a asigura siguranța, conformitatea și conformitatea produselor și serviciilor noastre, fără compromisuri”, a declarat Mike Delaney, directorul pentru siguranță aerospațială al Boeing.

Incidentul din 5 ianuarie a pus Boeing sub o supraveghere sporită și a determinat autoritățile de reglementare din SUA să limiteze nivelurile de producție ale celor mai bine vândute avioane 737 MAX ale companiei până când aceasta va începe să rezolve problemele de siguranță.

În contextul în care Boeing se confruntă deja cu mari probleme legate de securitatea avioanelor, la începutul lunii mai au apărut noi acuzaţii la adresa companiei aeriene. Astfel, Administrația Federală a Aviației va investiga dacă angajații Boeing „au falsificat rezultatele testelor aeronavelor, iar acțiunile companiei aeriene au scăzut cu 1,5%, la 177,03 dolari.

Autoritățile federale de reglementare în domeniul siguranței aeriene au deschis o nouă investigație privind Boeing 787 Dreamliner, după ce firma a declarat că mai mulți angajați au declarat în mod fals că testele care trebuiau efectuate au fost finalizate, informează newsky.

Ancheta va analiza dacă Boeing a efectuat inspecții pentru a confirma lipirea și împământarea adecvată în locul în care aripile anumitor avioane 787 Dreamliner se îmbină cu fuselajul, a declarat Administrația Federală a Aviației (FAA). De asemenea, se urmăreşte „dacă angajații companiei ar fi putut falsifica înregistrările aeronavelor”, a adăugat agenția guvernamentală federală americană. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite