BNR vrea modificarea programului Prima Casă: să se aplice numai celor cu venituri sub 4.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Georgescu, BNR
Florin Georgescu, BNR

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României (BNR) sunt de părere că programul Prima Casă este unul extrem de util, dar trebuie aduse amendamente la acesta pentru ca de el să nu mai beneficieze românii cu venituri mai mari, ci cei cu venituri de până la 3.000 - 4.000 de lei.

„Programul Prima Casă este, vă spun în numele Consiliului de Administraţie, un program extrem de util pentru cetăţeni, îndeosebi pentru cei cu venituri medii şi mai reduse, pentru că ceea ce a condus la acumularea unor sume relativ ridicate în cadrul acestui program până la pragul de alertă al riscului sistemic — nu s-a ajuns până la riscul sistemic, dar e o tendinţă de atingere a parametrilor care definesc riscul sistemic—, dar de ce şi aici trebuie acţionat tot de către Executiv. Dar de ce? Pentru că în anul 2016 Executivul de atunci a introdus ca eligibile în cadrul Programului Prima Casă persoane care nu... deci e un program bun care trebuie continuat, dar cu amendamente pentru a elimina din cadrul eligibilităţii persoanele care au venituri mai mari”, a spus Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, la dezbaterile Comisiei economice din Senat de miercuri, potrivit Agerpres.

Potrivit lui, de programul Prima Casă ar trebui să beneficieze doar persoanele cu veniturile de până la 3.000 - 4.000 de lei, restul putând să ia credite standard.

Comentariile lui vin după ce economistul şef al BNR, Valentin Lazea, a declarat, recent, că programul Prima Casă a avut un rol modest din punct de vedere social, iar el nu reprezintă decât o formă de transfer a unor sume de bani de la buget către sectorul privat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite