Moneda virtuală Bitcoin a depăşit pragul de 900 de dolari, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima dată când Bitcoin a atins astfel de niveluri a fost în ianuarie 2014, când moneda scădea de la preţul-record de 1.137 de dolari
Ultima dată când Bitcoin a atins astfel de niveluri a fost în ianuarie 2014, când moneda scădea de la preţul-record de 1.137 de dolari

Atacurile teroriste de săptămâna trecută au făcut din Bitcoin activul cu cea mai mare creştere din 2016. Moneda virtuală s-a apreciat cu 15% săptămâna trecuta la peste 900 de dolari în Hong Kong, creşterea înregistrată de aceasta în acest an atingând astfel 115%, potrivit portalului financiat Nocash.

Ultima dată când Bitcoin a atins astfel de niveluri a fost în ianuarie 2014, când moneda scădea de la preţul-record de 1.137 de dolari în urma imploziei bursei MtGox şi întăririi controalelor chineze. Cresterea Bicoin a devansat orice altă monedă, indice de acţiuni şi contract de materii prime în acest an. 

Cumpărătorii au căutat active alternative săptămâna trecuta în urma asasinării ambasadorului rus în Turcia şi atacului terorist din Berlin. Presiunile în scădere asupra yuanului, care s-au intensificat în această lună după ce SUA a anticipat un ritm mai rapid al majorărilor de dobândă anul viitor după victoria lui Donald Trump în alegeri, au crescut cererea de bitcoin în China.

„După cum am trecut preţul de 800 de dolari pe Bitcoin, un punct de rezistenţă puternică în trecut, şi ne apropiem de pragul psihologic 1.000 de dolari, orice pare posibil“, spune Thomas Glucksmann, directorul de marketing al companiei Gatecoin Ltd. din Hong Kong.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite