Bloomberg: Cererea de proprietăţi imobiliare în UE a crescut în rândul americanilor din cauza creşterii costului vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrivit agenţiei, cele mai populare ţări în rândul cetăţenilor americani sunt Italia, Portugalia, Spania, Grecia şi Franţa.

Creşterea costului vieţii, ratele mari ale criminalităţii în unele oraşe din SUA şi oportunităţile sporite de telecommuting au făcut ca piaţa imobiliară europeană să fie mai atractivă pentru americani, transmis miercuri  Bloomberg .

Potrivit acestuia, cele mai populare ţări în rândul cetăţenilor americani sunt Italia, Portugalia, Spania, Grecia şi Franţa. Aşa că, de exemplu, potrivit Sotheby's International Realty, numărul cererilor de la americani care doresc să se mute în Grecia a crescut cu 40% din aprilie până în iunie 2022 faţă de anul trecut.

Potrivit specialistului imobiliar de la compania britanică de consultanţă Knight Frank, Jack Harris, în Franţa şi Italia, cererea de imobiliare în rândul cetăţenilor americani este cea mai mare din ultimii trei ani.

Bloomberg scrie că americanii au contribuit cu 12% la veniturile Sotheby's în Italia în primul trimestru al anului 2021 şi cu 5% în 2020. Numărul americanilor care trăiesc în Portugalia în 2021 a crescut cu 45% faţă de anul precedent. Din 2019 până în 2021, în Spania au început să locuiască cu 13% mai mulţi cetăţeni americani, iar cererea continuă să crească în acest an, a declarat Alejandra Vanoli, directorul agenţiei imobiliare spaniole Viva.

După cum s-a menţionat, pensionarii şi americanii bogaţi au fost în mod tradiţional principalii cumpărători de proprietăţi imobiliare în Europa. Cu toate acestea, locuinţele relativ ieftine, în special în oraşele şi oraşele mai mici, şi posibilitatea de a face munca la distanţă au făcut din Europa o destinaţie atractivă pentru o gamă mai largă de oameni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite