Blocuri pentru corporatiştii din Pipera. Cine le construieşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocuri care se ridică în Pipera FOTO Adevărul / Adrian Pogingeanu
Blocuri care se ridică în Pipera FOTO Adevărul / Adrian Pogingeanu

Mai multe blocuri vor fi construite în Pipera, pentru a-i putea găzdui pe o parte dintre cei peste 100.000 de angajaţi care tranziteaza zilnic zona, scrie profit.ro

„Cartierul  va avea 18 blocuri, 1.600 de apartamente şi 1.900 locuri de parcare. Am gândit 1.900 de locuri de parcare, majoritatea  subterane (cel puţin unul pentru fiecare apartament) şi am proiectat totul astfel încât autoturismele să fie departe de spaţiile verzi şi de cele 8 grădini interioare de peste 2.000 de metri pătraţi fiecare. 

Suntem deja în discuţii cu posibili  clienţi pentru  spaţiul comercial de 1.200 de metri pătraţi, situat la parterul blocului dinspre Şoseaua Pipera, spaţiu care va fi alocat pentru dezvoltarea unui supermarket. Proiectul va fi poziţionat pentru clienţii care lucrează în noul Business District dezvoltat în zona de Nord, zonă care va depăşi în curând peste 1.200.000 de metri pătraţi de clădiri de  birouri nou dezvoltate şi peste 100.000 de angajaţi care tranzitează această zonă. În toamna lui 2020 vom începe construcţia proiectului, urmănd a fi dezvoltat în 4 faze mari de construcţie“, a declarat, pentru Profit.ro, Liviu Ioneanu , Co-CEO al H4L Development.

Omul de afaceri Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte al SIF Banat-Crişana, a cumpărat de la fondul arab de investiţii Emirates International Investment Company (EIIC) un teren de 4,5 hectare în Pipera, lângă showroom-ul Porsche Bucureşti Nord, la un preţ cuprins între 9 şi 10 milioane de euro, au declarat, pentru Profit.ro, surse din piaţa imobiliară. 

Tranzacţia a fost realizată prin intermediul companiei H4L Pipera, firmă înfiinţată în 18 decembrie 2019, potrivit informaţiilor Profit.ro. Lotul achiziţionat dispune de un Coeficient de Utilizare al Terenului (CUT) de 3, însă în zonă este aprobat un nou Plan Urbanistic Zonal şi poate ajunge la CUT de 4,5. La indicatorul actual s-ar putea construi o suprafaţă de 135.000 de metri pătraţi, echivalentul a peste 1.600 de apartamente. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite