Bitcoin urcă până aproape de maximul ultimelor 18 luni

0
Publicat:

Bitcoin a crescut marți cu 6% până la 35.198 de dolari, cel mai ridicat nivel din aproape un an și jumătate, pe fondul speculațiilor din ce în ce mai mari cu privire la iminența unui fond Bitcoin tranzacționat la bursă.

colaj foto monede bitcoin dintr-un portofel
Bitcoin a crescut Foto: Shutterstock

Acest lucru a urmat unei creșteri de 10% luni, când bitcoin a înregistrat cea mai bună zi din aproape un an, iar creșterea s-a răspândit pe întreaga piață criptografică și în acțiunile aferente.

Se preconizează că orice aprobare de către Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC) a unui fond tranzacționat la bursă (ETF) care deține bitcoin în numele investitorilor de fonduri va alimenta cererea.

Argumentul este că un ETF pentru Bitcoin la vedere ar permite investitorilor care până acum erau reticenți față de criptomonede să aibă acces la acest activ prin intermediul pieței bursiere, introducând un nou val de capital în acest sector.

Valoarea ... oricărui activ, practic, este dată de numărul de persoane care îl folosesc”, a declarat Steen Jakobsen, director de investiții la Saxo. „Astfel, ETF-ul ar face o audiență mare și ar crește lichiditatea”.

Bitcoin, un activ volatil al cărui preț s-a dublat până acum în acest an, a crescut ultima dată cu 8,7%, la 34.282 de dolari. A doua cea mai mare criptomonedă, ether , a urcat cu 6,3% la 1.816,60 dolari, cel mai ridicat nivel din august.

Acțiunile legate de criptomonede, cum ar fi bursa americană Coinbase Global și MicroStrategy, proprietar de bitcoin, au crescut în tranzacțiile de după orele de tranzacționare.

Gigantul de investiții BlackRock se numără printre mai multe firme financiare importante din SUA care au cereri în curs pentru ETF-uri de bitcoin.

Speculațiile cu privire la probabilitatea aprobării acestora au fost alimentate de listarea ETF-ului iShares al BlackRock pe site-ul web al casei de compensare DTCC. Nu a fost clar când sau de ce a fost adăugat ETF-ul iShares pe lista DTCC. DTCC și BlackRock nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Anticipația a crescut și după ce luna aceasta s-a raportat, că SEC nu va face apel la o hotărâre judecătorească prin care a respins în mod greșit o cerere de înființare a unui ETF din partea firmei de criptomonede Grayscale Investments. Luni, instanța și-a oficializat decizia, trimițând cererea înapoi la SEC pentru revizuire.

„Faptul că SEC este presată de instanțe crește probabilitatea” aprobării unui ETF, a declarat șeful departamentului de cercetare pentru active digitale al Standard Chartered, Geoffrey Kendrick.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite