Aplicaţia care te ajută să îţi calculezi impozitele şi să completezi Declaraţia Unică

Aplicaţia care te ajută să îţi calculezi impozitele şi să completezi
Declaraţia Unică

Românii care obţin venituri independente trebuie să îşi calculeze singuri dările la Fisc şi să depună Declaraţia Unică până la data de 15 martie. Anul acesta depunerea se face numai online. Acum, ei au la dispoziţie şi o aplicaţie care să le uşureze această obligaţie.

Din 2018, Fiscul nu mai emite şi nu le mai trimite contribuabililor decizii de impunere pentru veniturile din activităţi independente şi merge pe autoimpunere pentru persoanele fizice, exact aşa cum face şi pentru persoanele juridice. Astfel, până la data de 15 martie 2019, contribuabilii vor avea de completat şi calculat impozitul şi contribuţiile sociale şi de depus declaraţia pentru veniturile din anul 2018 şi estimarea de venituri pentru anul 2019.

„Responsabilitatea calculării impozitelor şi depunerii revine integral contribuabililor cu venituri din activităţi extrasalariale. Ulterior, aceştia pot fi controlaţi de inspectorii fiscali dacă au plătit corect sau nu impozitele. Autoimpunerea persoanelor fizice este un proces nou, care presupune cunoaşterea legislaţiei fiscale”, a explicat Mihaela Colesnic, manager de produs pentru CalculatorVenituri.ro.

Aplicaţie online pentru calcului impozitelor                 

Drept urmare, CalculatorVenituri.ro, platforma gratuită de calcul al salariilor şi veniturilor, creată şi administrată de Romanian Software, a lansat o aplicaţie online, care îi ajută pe contribuabili să îşi completeze declaraţia unică şi să îşi calculeze impozitele datorate statului din activităţi independente

Aplicaţia noastră îi ghidează pas cu pas pe toţi cei care trebuie să depună declaraţia pentru evidenţierea veniturilor din activităţi extrasalariale. În funcţie de tipul de activitate derulată de contribuabil, pe baza venitului brut, aplicaţia îi «populează» declaraţia cu valoarea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate, dacă este cazul”, a declarat Mihaela Colesnic.

Pe CalculatorVenituri.ro, există o secţiune specială numită Declaraţia Unică, unde contribuabilii îşi pot încărca datele pentru a primi în mod gratuit o declaraţie pe an, cu toate veniturile şi impozitele calculate automat.

În România, estimările actuale arată că sunt circa 960.000 de persoane care obţin venituri din activităţi independente, acestea activând sub diferite forme, fie că sunt PFA (Persoană Fizică Autorizată), acţionari în diverse companii cu profit şi dividende, ÎI (Întreprindere Individuală), ÎF (Întreprindere Familială), PFI (Persoane Fizice Independente), fie că activează în domeniul profesiilor liberale.

Platfoma CalculatorVenituri.ro este un calculator gratuit de salarii, ce facilitează calculaţii rapide de la brut la net şi de la net la brut pentru venituri din salarii, inclusiv deduceri personale sau alte beneficii cu facilitate fiscală, mandate de director, administrator, convenţii civile, drepturi de autor şi PFA. Platforma este creată şi administrată de Romanian Software. Calculatorul de venituri este disponibil online pe www.calculatorvenituri.ro, iar aplicaţia CalculatorVenituri.ro poate fi descărcată gratuit din Google Play şi Apple Store

Romanian Software este furnizor de soluţii software dedicate resurselor umane. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: