Soluţia unui oficial BNR pentru românii care vor credite: Să îşi ia câte 2-3 servicii

Soluţia unui oficial BNR pentru românii care
vor credite: Să îşi ia câte 2-3 servicii

Adrian Vasilescu FOTO Eduard Enea

Un oficial al Băncii Naţionale a României (BNR) propune o soluţie cinică pentru românii săraci, care să îşi poată permite să plătească un credit: să îşi ia câte 2-3 servicii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adrian Vasilescu, consilier strategic la Banca Naţională, a vorbit despre noile reguli ale BNR care limitează gradul de îndatorare al românilor, spunând că acestea nu afectează  decât creditele mici, iar acolo unde este vorba despre persoane cu venituri reduse, există soluţii.

„Soluţia (n.r. pentru a lua un credit), din păcate, este cinică. Dar eu nu pot fi cinic şi niciun analist cu mintea întreagă nu poate să fie cinic. Dar nu putem să nu vedem că există o corelaţie între posibilitatea de a fi ales pentru un credit şi şansele tale de a plăti conform contractului creditul pe care l-ai angajat. Şi atunci soluţia e una singură: să tragă cine vrea un credit pentru salarii mai mari, pentru mai multe posturi. În viaţa occidentală, acest fapt este la ordinea zilei. Oamenii îşi iau câte 2-3 servicii”, a spus Vasilescu.

Potrivit lui, o astfel de abordare a devenit normală nu numai în ţările occidentale ci în întreaga lume.

„Cineva m-a întrebat , când am mai spus asta: Dar eşti nebun… păi trei servicii înseamnă 24 de ore. Se duce şi timpul liber şi somnul. Dar suntem într-o nouă etapă. În momentul de faţă, în India, sunt zeci de mii de tineri, dacă nu sute de mii, care într-un sătuc din India, lucrează acasă la un calculator pentru mari firme americane. Foarte multe din aceste servicii le poţi face acasă dacă ai un calculator şi un creier care să te ajute să obţii un angajament cu o mare firmă. Eu cunosc personal o tânără absolventă, româncă, care a terminat o facultate în Marea Britanie, şi lucrează la Luxemburg şi e angajată în 5 proiecte. Şi le face pe toate de acasă”, a precizat consilierul BNR, la evenimentul EU-COFILE organizat, la Sinaia, de BNR şi Alpha Bank, potrivit Antena3.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: