Scad preţurile la gaze pentru 3 milioane de clienţi, de la 1 iulie

Scad preţurile la gaze pentru 3 milioane de clienţi, de la 1 iulie

Preţurile la gaze naturale vor scădea cu peste 5%, de la 1 iulie, pentru trei milioane de clienţi casnici care primesc gaze în regim reglementat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul de reglementare al Autorităţii  Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE  a aprobat, în şedinţa de luni, 24 iunie, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  la clienţii casnici,  valabile începând cu data de 1 iulie 2019.

Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată.

Această evoluţie este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale.

Mai precis, pentru clienţii E.ON Gaz Furnizare România, preţurile vor scădea cu 3,71%. Clienţii Engie România vor primi gaze cu 7,89% mai ieftine.

Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh, reglementat prin prevederile O.U.G 114/2018, cu modificările şi completările ulterioare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: