Restanţele la credite au scăzut cu 3,5% în primele patru luni din acest an. Firmele şi populaţia din judeţele Vâlcea, Mehedinţi şi Sălaj, în topul restanţierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai mare valoare a restanţelor se înregistrează în Bucureşti-Ilfov, însă cei mai mari restanţieri, ca pondere a sumelor cu întârzieri la plată în totalul creditelor contractate, sunt în judeţul Vâlcea FOTO Adevărul
Cea mai mare valoare a restanţelor se înregistrează în Bucureşti-Ilfov, însă cei mai mari restanţieri, ca pondere a sumelor cu întârzieri la plată în totalul creditelor contractate, sunt în judeţul Vâlcea FOTO Adevărul

Restanţele la creditele contractate de populaţie şi firme au scăzut cu 3,5% în primele patru luni din acest an, până la echivalentul a 23,95 miliarde de lei, cei mai mari restanţieri, în funcţie de ponderea sumelor restante în totalul portofoliului de împrumuturi, înregistrându-se în judeţele Vâlcea, Mehedinţi şi Sălaj.

Restanţele la creditele în valută se ridicau la sfârşitul lunii aprilie la echivalentul a 14,17 miliarde de lei, la nivel naţional, iar la cele în monedă naţională – la 9,78 miliarde de lei, potrivit datelor Băncii Naţionale a României. 

Pentru peste o cincime (22,16%) din creditele contractate de firmele şi persoanele fizice din judeţul Vâlcea se înregistrau restanţe la sfârşitul lunii aprilie, valoarea lor ridicându-se la 522 de milioane de lei. Următorul loc în topul restanţierilor este ocupat de judeţul Mehedinţi, unde restanţele se ridicau după primele patru luni din acest an la 267 de milioane de lei, reprezentând 20% din totalul creditelor din judeţ. În Sălaj, sumele restante se ridicau la 268 de milioane de lei şi reprezentau 19,3% din totalul împrumuturilor. Clasamentul este completat de firmele şi populaţia din judeţele Giurgiu, Galaţi şi Sibiu. 

La polul opus, în rândul celor mai buni platnici se înscriu firmele şi populaţia din judeţele Gorj (restanţele reprezintă 4,2% din totalul creditelor), Dâmboviţa (6%) şi Tulcea (7,3%). 

În Bucureşti-Ilfov, unde se înregistrează cea mai mare valoare a creditelr acordate – 83,78 miliarde de lei, restanţele populaţiei şi firmelor se ridică la 8,44 miliarde de lei şi ocupă o pondere de 10% în total. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite