Pătrunjel şi zarzavaturi plătite cu cardul. Primul POS a fost instalat într-o piaţă din România

Pătrunjel şi zarzavaturi plătite cu cardul. Primul POS a fost instalat într-o piaţă din România

Plata la cumpărăturile din piaţa Hala Traian se poate face şi cu cardul

Plata cu cardul a fost introdusă într-unul din locurile deservite exclusiv până acum de numerar - la piaţă, anunţă MasterCard.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu 11 decembrie, în Piaţa Hala Traian din sectorul 2 al Capitalei, posesorii de carduri au ocazia de a plăti cu cardul pentru legumele, fructele şi verdeţurile cumpărate.

„Pe plan naţional, MasterCard a susţinut în permanenţă initiaţive de stimulare a plăţilor electronice, oferind consumatorilor informaţii despre beneficiile la nivel personal ale utilizării cardului, subliniind şi efectele benefice asupra creşterii gradului de fiscalizare“, se arată într-un comunicat al MasterCard.

Cum au reacţionat românii la „experimentul Piaţa“

Românii utilizează de patru ori mai puţin cardurile pentru a efectua plăţi la comercianţi comparativ cu media Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Banca Centrală Europeană.

Statisticile consultate de MasterCard arată că, în medie, au loc 14 tranzacţii de plată pe fiecare card emis de băncile locale, media europeană fiind de 60 de tranzacţii.

„Experimentul «piaţa» a pornit ca un proiect pilot, însă reacţiile pozitive au condus la implementarea permanentă a unui POS într-o piaţă, devenind astfel o realitate şi un lucru normal pentru cumpărătorii de la Piaţa Traian.
Proiectul vine în completarea acţiunilor şi a campaniei #doarcucardul desfăşurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula plăţile cu cardul“,  a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager MasterCard pentru România.

Episodul-pilot, desfăşurat în toamna acestui an, a surprins reacţiile pozitive ale cumpărătorilor din piaţă, demonstrând că instalarea unui POS în astfel de locuri este mai mult decât binevenită, a mai comunicat MasterCard.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările