Loteria Fiscală: bonurile de 615 lei emise în 18 martie sunt câştigătoare. Cum puteţi revendica premiul

Loteria Fiscală: bonurile de 615 lei emise în 18 martie sunt câştigătoare. Cum puteţi revendica premiul

Loteria Bonurilor Fiscale a avut, duminică seara, o nouă extragere

La extragerea Loteriei Bonurilor Fiscale din 17 aprilie au ieşit din urne numerele 18 reprezentând ziua (18 martie) şi 615 reprezentând valoarea bonurilor câştigătoare - între 615 şi 615,99 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, 17 aprilie, a avut loc o nouă extragere a bonurilor fiscale - de data aceasta, cu cele emise în perioada 1-31 martie 2016 - în urma căreia au ieşit câştigătoare bonurile cu valori cuprinse între 615 şi 615,99 lei emise în data de 18 martie 2016.

Fondul de premiere pentru extragerea lunară este de 1.000.000 de lei, din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Mai exact, după centralizarea bonurilor câştigătoare, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru  determinarea a maximum 100 de bonuri câştigătoare.

Rezultatele extragerii sunt postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (mfinante.ro), al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (anaf.ro) şi al Loteriei Române (loto.ro) pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Cum se revendică premiul

Depunerea cererilor de revendicare a premiului, de către deţinătorii de bonuri câştigătoare, se realizează începând de astăzi (prima zi după efectuarea extragerii) timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de revendicare a premiului.

Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul mfinante.ro.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat  fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

Dacă ies peste 100 de câştigători?

În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1.000.000 lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depăşirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători.

În cazul realizării celei de a doua etape de selecţie în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii.

Şi această extragere va fi realizată cu urnele CNLR şi va fi televizată, organizarea acesteia urmând să fie anunţată ulterior.


Nu aruncaţi bonurile necâştigătoare!

Dacă după extragerea de azi observaţi că niciunul din bonurile pe care le deţineţi nu este câştigător, nu aruncaţi „colecţia“, ci aşteptaţi pentru că vor mai fi extrageri ocazionale, astfel:
** Pe 15 mai va avea loc prima extragere ocazională a Loteriei Bonurilor Fiscale din 2016, la care vor participa bonurile emise de comercianţi în perioada 1 februarie – 29 aprilie 2016
** Pe 25 decembrie  va avea loc a doua extragere ocazională din 2016 a Loteriei Bonurilor Fiscale, la care vor participa bonurile emise de comercianţi în perioada 1 mai – 9 decembrie 2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările