Crăciun, APAPR: Anul 2020 nu are cum să furnizeze o soluţie pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

Crăciun, APAPR: Anul 2020 nu are cum să furnizeze o soluţie pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

Radu Crăciun FOTO Dorin Constanda

Anul 2020 nu are cum să furnizeze o soluţie pentru majorarea contribuţiei virate către Pilonul II de pensii, este de părere Radu Crăciun, preşedinte al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu Crăciun speră însă ca în anul 2021 să se concretizeze intenţia Finanţelor de a majora contribuţia la 5%, pentru ca în 2020 aceasta să crească la 6%.

„Noi trebuie să plecăm de la următoarea concluzie şi, aritmetic, e aceeaşi indiferent de oricine e la putere: cu cât contribuţiile vor fi mai mici, cu atât pensiile private vor fi mai mici. Dacă se doreşte cu adevărat să existe o complementaritate puternică la sistemul public, singura soluţie este să avem o creştere în zona de Pilon II. Însă mai există şi diferenţa între dorinţă şi putinţă. Îmi este clar că din acest punct de vedere anul 2020 nu are cum să furnizeze o soluţie pentru creşterea contribuţiei către Pilonul II. Sper că intenţia ministrului de Finanţe de a creşte la 5% anul viitor se va concretiza şi de asemenea în 2022 la 6%”, a declarat Crăciun, în cadrul unei conferinţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: