Cine primeşte cele mai mari subvenţii din agricultură. Arabii, pe primul loc

Cine primeşte cele mai mari subvenţii din agricultură. Arabii, pe primul loc

Cei mai mari zece beneficiari de subvenţii din agricultură, cu activităţi atât în sectorul vegetal, cât şi în cel zootehnic, au încasat anul trecut 30 de milioane de euro de la stat. Beneficiarul celei mai mari subvenţii a fost SC Agricost SA, cumpărată anul trecut de arabi.

Agricost din judeţul Brăila a fost pe primul loc în topul subvenţiilor din agricultură acordate de stat, cu 9,18 milioane de euro, conform datelor transmise de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), citate de Agerpres. În anul 2017, Agricost a încasat subvenţii în valoarea de 11,34 milioane de euro. Anul trecut, Agricost a fost preluată de compania Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite, Consiliul Concurenţei autorizând tranzacţia în iulie 2018. Compania activează în sectorul agricol, având în concesiune de la statul român circa 56.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei.

Agricost are ca activitate principală cultivarea şi comercializarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase şi alte culturi nepermanente, mai scrie Agerpres. Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei şi comercializării cu amănuntul a florilor şi plantelor naturale, a materialului săditor pentru plante şi pomi, a îngrăşămintelor naturale şi a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole etc.

Topul subvenţiilor este completat de SC Intercereal SA din Ialomiţa, cu 4,7 milioane de euro, SC Maria Trading SRL din judeţul Călăraşi - 2,32 milioane de euro, SC Zimbrul SA din Ialomiţa - 2,26 milioane de euro, SC Cervina SA din Dolj - 2,01 milioane de lei, SC JD Agro Cocora din Ialomiţa - 1,95 milioane de euro, SC A&S International SA din Ialomiţa - 1,92 milioane de euro, SC Oltyre SA din Dolj - 1,83 milioane euro, SC Agrozootehnica Pietroiu SA din Călăraşi - 1,77 milioane de euro şi Agrinatura SRL din Teleroman - 1,67 milioane de euro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: