Când şi de ce pot cere salariaţii insolvenţa firmei pentru care lucrează

Când şi de ce pot cere salariaţii insolvenţa firmei pentru care lucrează

Angajaţii cărora firmele le datorează salarii le pot cere companiilor insolvenţa, dacă se acumulează datorii peste o anumită valoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, dacă propriul angajator încetează să le mai plătească salariile, salariaţii sunt îndreptăţiţi să ceară insolvenţa companiei, potrivit Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, scrie avocatnet.ro.

Cu toate acestea, ei pot face acest lucru numai dacă datoriile acumulate de firmă către salariat trec de un anumit nivel. Mai precis, valoarea-prag, adică cuantumul minim al datoriei, pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă, este de şase salarii medii brute pe angajat.

Câştigul salarial mediu brut valabil în anul 2018 este de 4.162 de lei, aşa cum acesta a fost stabilit prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Asta înseamnă că valoarea-prag pentru solicitarea insolvenţei este, actualmente, de 24.972 de lei.

Aşadar, dacă angajatorul îi datorează angajatului salarii restante de peste 24.972 de lei, salariatul poate cere insolvenţa firmei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: