Avantajele obținute de Elon Musk de pe urma Tesla, anchetate de Departamentul de Justiție al SUA

0
Publicat:

Departamentul de Justiție al SUA investighează beneficiile personale pe care Tesla le-ar fi oferit CEO-ului său, Elon Musk, începând cu 2017, scrie presa internațională.

Elon Musk, CEO Tesla
Elon Musk. Foto Shutterstock

Investigația face parte dintr-o anchetă penală care analizează și utilizarea fondurilor companiei pentru a construi o casă de sticlă destinată lui Elon Musk.

Procuratura SUA pentru Districtul de Sud al New York-ului a solicitat, de asemenea, informații despre tranzacțiile dintre Tesla și alte entități legate de Musk, potrivit unui raport al Wall Street Journal care citează persoane familiare cu chestiunea.

Această dezvăluire cu privire la amploarea controlului federal dincolo de casa de sticlă – un proiect secret care a fost descris intern drept casa pentru Musk – indică faptul că procurorii urmăresc potențiale acuzații penale.

Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă investighează, de asemenea, casa secretă „Proiectul 42”, care ar fi fost planificată lângă fabrica Tesla din zona Austin.

Federalii vor să știe dacă Tesla a dezvăluit în mod corespunzător avantajele primite de Musk. Tesla a spus în trecut că nu oferă avantaje sau beneficii personale directorilor de top.

Musk a răspuns afirmațiilor despre o casă de sticlă spunând că nici una nu a fost construită, nu este în construcție sau nu este planificată. Biografia recent lansată a miliardarului de Walter Isaacson menționează într-adevăr o casă de sticlă, dar spune că Musk „amână construirea ei”.

Ar trebui să fie ca și cum ar fi căzut ceva din spațiu, ca și cum o structură dintr-o altă galaxie a aterizat în lac”, a spus Musk, așa cum a raportat Isaacson într-o secțiune a cărții intitulată „O casă, nu o casă.” Secțiunea a detaliat despre Musk. visul de a construi o casă de familie în Austin și decizia sa de a construi una într-o fermă de cai pe care o cumpărase de peste râul Colorado de la Giga Texas.

Investigațiile asupra casei de sticlă au început pe plan intern, după ce angajații au fost îngrijorați de modul în care vor fi folosite milioane de dolari de panouri de sticlă de format mare comandate de Tesla. Zack Kirkhorn, directorul financiar al Tesla care a demisionat în august, a fost printre cei care și-au exprimat îngrijorările.

Tesla nu este singura companie care a fost chestionată de SEC și DOJ cu privire la avantajele executive. Reglementările SEC impun companiilor publice să dezvăluie acele avantaje și alte beneficii personale oferite directorilor de top dacă valoarea totală este de 10.000 USD sau mai mult. Acestea pot include rambursarea pentru locuință, securitate privată sau utilizarea avionului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite