Autostrada Sibiu - Piteşti: Primul tunel montan şi 37,4 km, scoase la licitaţie. Când ar trebui să fie gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Asociaţia Pro Infrastructură
Foto Asociaţia Pro Infrastructură

Primul tunel montan de autostradă din România va fi construit pe Lotul 3 al autostrăzii A1 Piteşti - Sibiu, CNAIR demarând deja procedura de licitaţie şi pentru cei 37,4 km de la Tigveni la Cornetu, pentru o valoare cuprinsă între 1,1 şi 1,2 mld de euro, potrivit Hotnews.

Contractul, cu o durată de proiectare şi execuţie de minim 45 de luni şi maxim 77 de luni, prevede realizarea dublului tunel de 1,7 km de la Poiana, a 48 de poduri şi viaducte de autostradă, un ecoduct, două noduri rutiere şi numeroase alte lucrări, potrivit Hotnews.

Procedura lansată de CNAIR prevede iniţial o preselecţie a constructorilor, cei care demonstrează că au experienţa necesară şi posibilităţile de a prelua un astfel de contract.

CNAIR a publicat în SEAP procedura de licitaţie restrânsă de proiectare şi execuţie a lotului 3 din autostrada A1 Sibiu - Piteşti. Realizarea celor 37,4 km de autostradă de la Tigveni la Cornetu presupune o valoare estimată între 5.324.779.469,00 şi 5.807.870.404,00.

Data pentru depunerea ofertelor este 10 noiembrie, însă procedura prevede practic o precalificare a constructorilor în funcţie de o serie de criterii care ţin de experienţa pe diverse tipuri de lucrări, precum tuneluri de autostradă sau pasaje.

CNAIR dă punctaje diferite constructorilor care oferă timpi de proiectare şi execuţie mai mici pornind de la maximul de 77 de luni.

Conform procedurii, se dau puncte cu cât constructorul ofertează o durată mai mică, dar nu se acceptă o perioadă de proiectare mai mică de 12 luni şi nici o perioadă de execuţie a lucrărilor mai mică de 45 de luni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite