Autostrada Moldovei va avea un nod rutier unic în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
a7-autostrada-moldovei-foto facebook Catalin Drula

Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 440 km de la Ploieşti (Dumbrava/A3) şi până la Siret, la graniţa cu Ucraina, primul tronson de autostradă din judeţul Iaşi urmând să aibă aproape 30 km, cu trei noduri rutiere, iar unul dintre acestea va fi unic în ţară.

Acest prim tronson de autostradă din judeţul Iaşi va tranzita raza a cinci localităţi, scrie ziaruldeiasi.ro, fiind scos la licitaţie simultan cu alte două sectoare din A7 (Săuceşti – Trifeşti şi Trifeşti – Gherăeşti), toate trei făcând parte din tronsonul Bacău – Paşcani. Sectorul ieşean este cel mai costisitor, valoarea contractului fiind estimată la maxim 2,6 miliarde lei (fără TVA), faţă de 2,4 miliarde lei în cazul sectorului băcăuan şi 1,9 miliarde lei în situaţia celui nemţean. Autostrada A7 va tranzita judeţul Iaşi pe raza a cinci unităţi administrativ-teritoriale (UAT): Mirceşti, Hălăuceşti, Mogoseşti – Siret, Stolniceni – Prăjescu şi Paşcani.

Pe traseul sectorului Mirceşti – Paşcani sunt prevăzute trei noduri rutiere: la Mogoşeşti – Siret, intersecţie A8 şi Paşcani. În total, nodurile rutiere vor avea 3 bretele principale, 16 secundare şi mai multe intersecţii giratorii. În cazul primului nod, de la Mogoşeşti – Siret, geometria este de tip „trompetă” cu raze ale bretelelor de 250 metri care asigură o viteză de proiectare de 60 km cu descărcare în DJ 208, unde va fi amenajat un sens giratoriu. Cele mai multe bretele (8) sunt la nodul rutier de intersecţie cu A8, nod care se va întinde pe teritoriul a două UAT-uri: Stolniceni – Prăjescu şi Paşcani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite