Autostrada Lugoj – Deva: Care este data limită până la care pot fi depuse ofertele pentru proiectarea şi execuţia Lotului 2, secţiunile E şi D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Data limită până la care pot fi depuse ofertele pentru proiectarea şi execuţia Lotului 2, secţiunile E şi D, al autostrăzii Lugoj-Deva este 9 iunie 2022, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, Compania Naţională de Administrare a Infrstructurii Rutiere (CNAIR) a transmis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunţul de participare pentru licitaţie. 

„Data limită până la care pot fi depuse ofertele pentru proiectarea şi execuţia Lotului 2 (secţiunile E şi D) al autostrăzii Lugoj-Deva este 9 iunie 2022. CNAIR a transmis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunţul de participare pentru licitaţie. După publicarea pe această platformă, documentaţia va putea fi vizualizată în SICAP", a scris ministrul Transporturilor pe Facebook.

Oficialul a precizat că în evaluarea ofertelor va fi punctată inclusiv capacitatea antreprenorilor de a finaliza contractul într-un ritm cât mai alert.

Câştigătorul contractului va proiecta şi va construi inclusiv tuneluri forate cu o lungime totală de 2,13 km pe secţiunea E şi va finaliza lucrările pe secţiunea D.

Sectorul de autostradă scos la licitaţie are o lungime de 9,13 km şi este finanţat prin PNRR.

Pe 10 martie 2022, CNAIR a anunţat că a anulat procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva pe motiv că oferta tehnică depusă de constructorii turci este neconformă şi va relua licitaţia, în regim de urgenţă.

Antreprenorul turc ar fi trebuit să finalizeze în 10 luni proiectarea şi în 28 de luni execuţia, la un preţ estimat de 1,36 miliarde lei fără TVA.

„Joi, 10.03.2022, CNAIR anunţă că va relua licitaţia pentru contractul de "Proiectare si execuţie lucrări pentru obiectivul major de investiţii Autostrada Lugoj - Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220 - Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D" deoarece oferta tehnică depusă de ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. - CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia) este neconformă. În urma derulării procesului de evaluare, CNAIR a constatat faptul că propunerea tehnică depusă de către asocierea turcă este neconformă, în baza prevederilor legale aplicabile în domeniul achiziţiilor publice", anunţa CNAIR.

Citeşte şi: Autostrada Lugoj-Deva: Licitaţia pentru un petic de 9 kilometri va fi reluată. Ofertantul nu a rezolvat problema tunelurilor pentru urşi

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite