Autostrada Buzău - Focşani. O firmă din Italia va superviza lucrările pe șantierul lotului 3

0
Publicat:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, vineri, câștigătorul contractului de supervizare a lucrărilor de construcție ale tronsonului 3 din autostrada Buzău - Focșani.

Lucrări pe tronsonul trei al Autostrăzii Buzău - Focșani, Foto: Facebook CNAIR
Lucrări pe tronsonul trei al Autostrăzii Buzău - Focșani, Foto: Facebook CNAIR

Vineri, 07.07.2023, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului de Servicii de Supervizare „EXECUȚIE LUCRĂRI AUTOSTRADA BUZĂU – FOCȘANI: TRONSON 3, km 35+400 – km 71+500, Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni.”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Potrivit acestora, ofertantul desemnat câștigător este IRD ENGINEERING SRL (Italia), cu prețul de 31.159.481,59 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 160 luni și cuprinde: 36 de luni supervizarea pentru etapa de execuție a lucrărilor și 124 de luni supervizarea pentru perioada de garanție a lucrărilor.

Sursa de finanțare a acestui contract va fi asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.”, mai arată Compania.

La sfârșitul lunii mai CNAIR publica noi imagini de pe șantierul tronsonului trei Râmnicu Sărat - Mândrești Munteni al Autostrăzii Buzău - Focșani (A7). Potrivit sursei citate, stadiul actual al lucrărilor ajunsese atunci la 13%, în șantier fiind mobilizați un număr de 790 de muncitori și 245 de utilaje.

Pe 12 ianuarie 2023, Compania anunța că au fost semnate contractele pentru tronsoanele 2 și 3 ale secțiunii Buzău-Focșani, în lungime de 66,9 km, cu ASOCIEREA SPEDITION UMB SRL – SA&PE CONSTRUCT SRL - TEHNOSTRADE SRL.

„Încă 67 de km din Autostrada Moldovei au de astăzi constructor! Au fost semnate contractele pentru Tronsoanele 2 și 3 ale secțiunii de autostradă Buzău-Focșani (parte a A7), cu același constructor român care lucrează deja pe tronsoanele 1 și 4.”, anunța și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3, București – Regiunea NE (Moldova) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național, conform analizei din Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane. Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite