Autostrada Buzău-Focşani: Ministrul Transporturilor anunţă care este noul termen de depunere a ofertelor pentru construirea celor patru tronsoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, că 5 mai este noul termen de depunere a ofertelor pentru construirea celor patru tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani, Sector al A7 - Autostrada Moldovei.

„5 mai 2022 este noul termen de depunere a ofertelor pentru construcţia celor patru tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (Sector al A7 - Autostrada Moldovei)! CNAIR a răspuns la peste 600 de solicitări de clarificare, iar licitaţia a fost reluată.”, a scris Sorin Grindeanu, vineri pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului, construcţia celor patru tronsoane ale Autostrăzii Buzău- Focşani (82,44 km) este finanţată prin PNRR.

-Tronsonul 1 (4,60 km): Buzău -Vadu Paşii

-Tronsonul 2 (30,80 km): Vadu Paşii – Râmnicu Sărat

-Tronsonul 3 (36,10 km): Râmnicu Sărat – Mândreşti Munteni

-Tronsonul 4 (10,94 km): Mândreşti Munteni – Focşani Nord

„Firmele care vor câştiga aceste contracte trebuie să finalizeze construcţia în 20 de luni pentru Tronsoanele 1 şi 4 şi în 26 de luni pentru Tronsoanele 2 şi 3.”, a completat ministrul Transporturilor. 

La începutul lunii februarie, Sorin Grindeanu anunţa că autostrada Buzău - Focşani intră în faza de licitaţie, odată cu transmiterea în sistemul de achiziţii publice - SICAP a anunţului de participare pentru construcţia tronsoanelor 1 şi 4.

„Astăzi a fost transmis spre SICAP Anunţul de Participare la licitaţia pentru construcţia tronsoanelor 1 şi 4 - Tronsonul 1 (4,60 km): Buzău - Vadu Paşii, Tronsonul 4 (10, 94 km): Mândreşti Munteni - Focşani Nord. Autostrada Buzău - Focşani este una din secţiunile Autostrăzii Moldova (A7) şi face parte din Coridorul 3 - Bucureşti - Regiunea NE (Moldova) (OR3).”, scria Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

La data de 12 februarie, Asociaţia Pro Infrastructură anunţa că au fost lansate la licitaţie şi celelalte două segmente din Autostrada Buzău – Focşani, după ce pe 4 februarie s-a publicat anunţul pentru primele două.

„Un detaliu: finanţarea este prin PNRR, deci, teoretic, toţi cei 82,44 km dintre Buzău şi Focşani trebuie finalizaţi până în 2026. Ca să se întâmple aşa, licitaţiile şi lucrările trebuie să meargă şnur. Termene depunere oferte: 05.04.2022 la T1 şi T4 şi 12.04.2022 la T2 şi T3. Evident, acestea pot fi, şi de obicei sunt, amânate, după ce antreprenorii cer clarificări sau chiar se depun contestaţii.”, mai menţiona API.

Proiectul autostrăzii Buzău - Focşani are o valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA), este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), fiind prevăzut în Master Planul de Transport General.

La finalizarea lucrărilor, Autostrada Buzău - Focşani (al doilea segment al Autostrăzii Moldova) va avea o lungime de 82,44 de km. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite