Atenție la bancnotele de 100 de lei! Prima victimă a înșelăciunii, un curier

0
Publicat:

Metoda anilor ’90 când bișnițarii vindeau valuta pe stradă, amestecând fâșii de ziar printre bancnote reale, a revenit la modă. Dar nu cu ziare, ci cu bancnote false absolut identice cu cele reale.

Teanc de bancnote de 100 de lei
Bancnotele de 100 de lei false imită foarte bine bancnotele reale

Banii falși imită foarte bine materialul din care sunt confecționate bancnotele originale, fiind aproape identice, aspect care a făcut imposibilă depistarea la încasarea ramburs, a explicat pentru „Adevărul” Silvia Duță CEO și fondator al firmei curiera.ro.

Rugată să ne spună cum s-a întâmplat, fondatoarea firmei ne-a povestit că în fiecare seară curierii lasă la depozit toți banii încasați pentru ca a doua zi dimineață să îi preia trezorierul și să îi împartă firmelor sau persoanelor care au vândut produsele.

În dimineața zilei de 1 februarie, în jur de ora 11 și jumătate, trezorierul companiei a luat banii ca să îi poată împărți, ca în fiecare zi. Pentru că este o persoană foarte atentă la detalii, numărând banii a realizat că două hârtii a câte 100 lei nu sunt în regulă - a văzut că scria pe ele “prop money” și “play money”. Imită extrem de bine bancnotele originale, astfel că doar acel detaliu scris pe ele putea să le dea de gol”, a declarat ea.

image

Inițial, reprezentanții companiei Curiera Transport Solutions au sunat la poliția din 1 Decembrie (acolo au ei sediul), însă nu au reușit să ia legățura cu agentii.

Au sunat ulterior la 112 explicând că nu e o urgență, dar vor să știe ce au de făcut. Cei de la 112 au trimis la sediul companiei agenți de la Poliția din Măgurele. Au făcut toate constatările, s-a depus plângere. Ancheta este în curs în acest moment. Cât despre suspecți, noi credem că este unul dintre destinatarii ce au avut de plată mai mult de 200 lei. Ca să poți ascunde acei bani fără să fii văzut, trebuie să îi strecori printre bancnote adevărate, lucru care credem ca s-a și întâmplat. Noi am descoperit bancnotele de jucărie printre cei 2.800 lei pe care i-a avut curierul ca rambursuri cu o zi în urmă. Am oferit poliției borderoul curierului și așteptăm concluziile despre cel care a încercat să ne înșele”, a povestit Duță.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri