Asociaţia Brokerilor Imobiliari: Închirierile vor deveni vedetele pieței

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interesul pentru închirieri de locuinţe a crescut în ultimul an
Interesul pentru închirieri de locuinţe a crescut în ultimul an

În condiţiile în care achiziţiile de locuinţe au loc în continuare în termeni dificili, în ultimul an s-a observat o creştere a interesului pentru închirieri, iar în următoarea perioadă acest interes s-ar putea concretiza prin majorarea numărul de închirierilor la nivelul întregii ţări, potrivit specialiştilor din imobiliare.

„În ultimul an am observat o creştere a interesului pentru închirieri, iar motivul  principal este achiziţia dificilă a locuinţelor”, a declarat pentru „Adevărul”, Daniel Crainic marketing manager al portalului imobiliare.ro. În ceea ce privește prețurile chiriilor, reprezentantul imobiliare.ro consideră că nu vor crește.

„În următoarea perioadă numărul închirierilor ar putea crește pe baza noilor norme impuse de BNR. Închirierile vor devenii vedetele pieței imobiliare. Închirierile vor fi un segment important“, ne-a declarat Dragoș Vîlceanu, președintele Asociației Brokerilor Imobiliari.

Apexim: Numărul închirierilor de apartamente este în creştere, în Capitală

Numărul închirierilor de apartamente este în creştere în Capitală, unde preţurile încep să se majoreze, a declarat luni, pentru Agerpres, Oltiţa Iorgulescu, manager al firmei Apexim Imobiliare.

,,În prezent, numărul de închirieri a crescut semnificativ, nu mai găseşti garsonieră, în Bucureşti, sub 200 euro pe lună, în timp ce pentru două camere se plăteşte, în blocuri, în jur de 290-320 de euro/lună, iar pentru 3 camere peste 375 de euro. Pentru zona de centru, chiriile la trei camere ajung şi la 400-450 de euro, în funcţie şi de dotări. Dacă vorbim de apartamente în vile, în zone centrale, chiriile lunare ajung la 800 de euro pentru 3 camere şi chiar la 1.500 de euro pentru 4 camere, în vilă, în zona Unirii', a precizat Oltiţa Iorgulescu.





Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite