Aproape jumătate dintre americani sunt şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datele despre somerii americani, ţinute sub cheie

Aproape jumătate din populaţia Statelor Unite încă nu are un loc de muncă, ceea ce arată cât de departe este piaţa americană a muncii de redresarea după pandemia de coronavirus, transmite CNBC.

Rata de ocupare a forţei de muncă, care reprezintă numărul de persoane angajate ca procentaj din populaţia adultă, a scăzut în luna mai la 52,8%, ceea ce înseamnă că 47,2% dimtre americani nu au serviciu, potrivit Bureau of Labor Statistics (Biroul de Statistică a Muncii).

În timp ce oprirea activităţilor din cauza noului coronavirus a devastat piaţa muncii, ponderea populaţiei ocupate a scăzut semnificativ de la un maxim recent de 61,2% atins în luna ianuarie, care este departe de un vârf de 64,7% atins în anul 2000.

Acest raport arată o imagine mai largă a angajărilor, pentru că ia în considerare adulţii care nu fac parte din forţa de muncă şi pe cei care au fost descurajaţi de perspectivele de a găsi un post, în timp ce rata şomajului include doar persoanele care caută în mod activ să se angajeze.

"Pentru a readuce rata ocupării forţei de muncă la locul în care a fost la apogeu în 2000, trebuie să creăm 30 de milioane de locuri de muncă", a spus Torsten Slok, economistul principal al Deutsche Bank, într-un e-mail, scrie CNBC.

Investitorii vor examina raportul de locuri de muncă din luna iunie pentru o actualizare a ritmului de redresare a pieţei forţei de muncă. 

Între timp, rata şomajului este de aşteptat să scadă la 12,4% în această lună de la 13,3% în luna mai, potrivit Dow Jones. 

Statele, inclusiv Texas şi Florida, au întrerupt planurile pentru redeschiderea ulterioară pe fondul unui pic record în cazurile de coronavirus. Numărul de noi cazuri zilnice de Covid-19 în toată ţara a sărit 42% în săptămâna trecută la o medie de aproximativ 38.200 duminică, conform datelor de la Johns Hopkins University.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite