Aplicația programului „Casa Verde Fotovoltaice” se va debloca mâine, la ora 10:00

0
Publicat:

Aplicaţia Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică - Casa Verde Fotovoltaice se va debloca marţi, la ora 10:00.

foto panouri fotovoltaice
Aplicația programului „Casa Verde Fotovoltaice” se va debloca mâine Foto: Pexels

Veşti bune: începând de mâine, programul Casa Verde Fotovoltaice, ediţia 2023, va fi deblocat! Mă bucur să îi anunţ pe toţi beneficiarii înscrişi în ediţia de anul trecut a programului Casa Verde Fotovoltaice că aplicaţia se va debloca începând de mâine, ora 10:00. Din acel moment, toţi solicitanţii care nu au selectat un instalator până la data suspendării programului au la dispoziţie un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de AFM. Asta înseamnă că, în cel mai scurt timp, 90.000 de gospodării din România vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric, producând, în acelaşi timp, energie curată, fără emisii şi poluare. Dacă adăugăm cei aproximativ 100.000 de potenţiali beneficiari din ediţia din 2024 a programului, când avem un buget record de 2 miliarde lei, dar şi alte programe de finanţare de la nivelul Guvernului, putem spune că, într-adevăr, 2024 va fi anul prosumatorilor în România”, a scris, luni, ministrul Mediului, Mircea Fechet, pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu, remis luni, începând de marţi, ora 10:00, solicitanţii care nu au selectat un instalator până la data suspendării programului au la dispoziţie un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de AFM la adresa www.afm.ro. Este vorba de aproximativ 25.000 de solicitaţi care nu au selectat un instalator.

În cadrul aplicaţiei va fi disponibilă lista completă a instalatorilor validaţi de Administraţia Fondului pentru Mediu.

În acest termen, instalatorii selectaţi au obligaţia efectuării analizei documentelor încărcate de solicitant precum şi aprobarea solicitanţilor eligibili, în condiţiile şi termenele stabilite prin Ghidul de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 1063/2023.

În cazul solicitărilor de revenire în statusul „în verificare conformitate şi eligibilitate”, determinate de rezoluţia eronată aplicată de instalatori în aplicaţie, în urma analizei documentelor încărcate de solicitant, se stabileşte un termen de maximum 5 zile calculate de la data de 23 ianuarie 2024, în cadrul căruia instalatorii sunt obligaţi să remedieze aceste situaţii. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite