Angela Merkel: „Dacă euro cade, mai mulţi vor cădea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stabilizarea euro reprezintă stabilizarea „ideii europene", deoarece căderea monedei euro ar putea duce la o situaţie mai gravă, a declarat cancelarul german Angela Merkel, transmite Bloomberg, citând un interviu acordat ziarului Sueddeutsche Zeitung.

"Dacă euro cade, mai mulţi vor cădea", a afirmat oficialul german.

Merkel a apreciat că statele europene trebuie să-şi consolideze bugetele şi să impună reguli mai stricte cu privire la instrumentele financiare derivate pentru transferul riscului de credit (CDS) sau vânzarea în lipsă (short-selling), vânzarea de acţiuni împrumutate de investitori de la brokeri, pentru a fi cumpărate ulterior, la un preţ mai mic.

Ajutorul pentru Grecia şi alte state europene ajută la protejarea euro şi a banilor populaţiei, a declarat cancelarul german, adăugând că va avea grijă de respectarea strictă a condiţiilor în care sunt acordate fondurile.

Germania beneficiază „considerabil" de pe urma Uniunii Europene şi a monedei euro, iar Banca Centrală Europeană adoptă măsuri credibile un euro stabil, a explicat oficialul german.

Angela Merkel a mai spus că această criză a euro reprezintă "cea mai mare provocare" pentru UE din 1990 şi poate de la semnarea tratatului fondator de la Roma în 1957.

În opinia lui Merkel, această criză ar trebui folosită pentru a întări UE.  „Avem o monedă comună, însă nu avem o uniune economică şi politică", a subliniat oficialul german, apreciind însă că va veni o zi când toate statele membre ale Uniunii Europene vor avea euro drept monedă de plată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite