Articol publicitar

Află dacă poţi huzuri la bătrâneţe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulţi români sunt constienţi că trebuie să se gândească serios la pensie . Pe fondul campaniilor susţinute în ultima perioadă de administratorii de pensii private, dar şi a semnalelor de alarmă venite din partea multor analişti şi economişti, tot mai mulţi oameni încep să constientizeze că la un moment dat se vor pensiona şi atunci veniturile lor vor scadea drastic.

In conditiile in care, pe de o parte sistemul public de pensii este sub presiune de mai mult timp si estimarile nu sunt deloc optimiste, iar pe de alta parte, sumele transferate catre sistemul privat obligatoriu de pensii sunt foarte mici, cu totii trebuie sa ne gandim serios sa economisim pe termen lung , pentru a putea avea peste 25 sau 35 de ani o suma consistenta si care sa ne ofere un confort binemeritat.
Dar economisirea pe termen lung, facuta doar prin depozite bancare in conditiile actuale cu rate de dobanda foarte mici, nu este deloc atractiva. Castigurile rezultate pe termen lung din dobanzile bancare obtinute la depozite nu sunt suficiente pentru a asigura cresterea economiilor noastre pentru pensie.
Sunt oameni care considera ca o investitie imobiliara rezolva problema economisirii pe termen lung. Dar ei uita ca valoarea unui imobil sau a unui teren poate la randul ei sa creasca sau sa scada si mai ales uita ca administrarea unei proprietati imobiliare este costisitoare in timp (impozite anuale, renovari, consolidari, etc).
Cu cat solutia este mai simpla , cu atat este mai simplu de inteles si de administrat. O solutie simpla este diversificarea. Diversificarea din punct de vedere al economisirii nu inseamna sa ai depozite la mai multe banci sau sa achizitionezi mai multe apartamente, ci sa ai si alte instrumente de economisire/investitie. In termeni financiari diversificarea  inseamna mai multe clase de active, adica sa iti pastrezi banii atat in depozite bancare, cat si in obligatiuni, actiuni si alte instrumente alternative (imobiliare). O solutie o reprezinta fondurile de investitii , acestea investind in multiple clase de active.
Nu trebuie uitat ca pentru a administra singuri un portofoliu diversificat de actiuni si obligatiuni este nevoie de timp si de sume consistente. Tranzactionarea acestor instrumente, urmarirea lor, analizarea acestora este o operatiune complexa care necesita un efort sustinut.
Daca fondurile de investitii iti ofera diversificare, atunci nivelul urmator, il reprezinta un portofoliu  de fonduri de investitii. Fondurile din componenta Portofoliilor de Investitii sunt administrate de profesionisti, sunt supravegheate de autoritati, iar evolutia lor poate fi foarte usor urmarita. Aceasta reprezinta o solutie practica de diversificare a economiilor pe termen mediu si lung, fie ca iti alegi un fond in care sa investesti, fie ca iti alegi un portofoliu de fonduri.
Tinand cont ca suma minima de investit intr-un fond este de numai 50 de lei, iar un portofoliu performant, adaptat la nevoile fiecaruia poate fi creat incepand cu 1,000 de lei, lucrurile devin simple .
Intra pe www.pentruviitorulmeu.ro si te ajutam sa iti alegi un Portofoliul de Investitii  care ti se potriveste cel mai bine.  Aici  cream solutii de investitii pentru viitorul tau!

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite