Profitul net al Băncii Transilvania a crescut cu aproape 23% în primele trei luni, la peste 100 de milioane de lei

Profitul net al Băncii Transilvania a crescut cu aproape 23% în primele trei luni, la peste 100 de milioane de lei

Banca Transilvania avea la sfârşitul lunii martie la aproape 1,78 milioane de clienţi, persoane fizice şi companii FOTO Adevărul

Banca Transilvania a obţinut în primul trimestru un profit net de 103,4 milioane de lei (aproape 23 de milioane de euro), cu 22,6% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, iar activele totale au crescut cu 2,7%, la 32,92 miliarde de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primele trei luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de 84,4 milioane de lei, iar activele totale cumulau la finalul anului trecut 32,065 miliarde de lei.
 
Banca Transilvania a consemnat în primul trimestru din acest an cheltuieli nete cu provizioanele pentru active şi angajamente de creditare de 102,1 milioane de lei (22,6 milioane de euro), cu 30% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, soldul total al provizioanelor a ajuns la 2,607 miliarde de lei, la finalul lunii martie, faţă de 2,493 miliarde de lei, la sfârşitul anului trecut, se arată într-un comunicat transmis de bancă. 
 
Soldul creditelor a crescut cu 2,5%, la 19,641 miliarde lei, iar totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienţi a avansat cu 3,4% faţă de nivelul de la sfârşitul anului trecut, ajungând la 26,674 miliarde lei. Astfel, raportul credite - depozite a ajuns la 73,63%.
 
În primul trimestru banca a acordat, atât companiilor, cât şi persoanelor fizice, peste 22.700 de credite noi, în valoare totală de 2,315 miliarde lei.
 
„Obiectivul major al băncii pentru 2014 este creşterea veniturilor şi eficientizarea proceselor. Cifrele arată creşteri semnificative ale volumelor tranzacţiilor prin BT şi ale veniturilor operaţionale, care cresc mai repede decât activele băncii. Clienţii noştri folosesc din ce în ce mai mult servicii bancare oferite de BT, devenim banca lor principală. Pe partea de creditare focusul nostru este creşterea responsabilă, unde segmentul persoane fizice şi firme mici, adică retailul, rămâne ţinta principal“, a declarat directorul general al Băncii Transilvania, Ömer Tetik.

Mai puteţi citi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: