FACSIMIL Plastidrum loveşte din nou, dar cu altă „pălărie“: Anduna Servimob

FACSIMIL Plastidrum loveşte din nou, dar cu altă „pălărie“: Anduna Servimob

Practicile oneroase prin care Plastidrum a fost ani de zile abonată la contractele pentru marcaje rutiere atribuite de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) păreau că au luat sfârşit, dar nu e chiar aşa. Anduna Servimob, un mai vechi subcontractant al Plastidrum, iese la înaintare şi forţează preluarea contractelor CNADNR, inclusiv prin metoda contestaţiilor inutile.

Hidroelectrica obţine o reducere masivă a datoriei către producătorul de turbine Voith

Hidroelectrica obţine o reducere masivă a datoriei către producătorul de turbine Voith

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, anunţă că a negociat cu consorţiul germano-austriac Voith Hydro - Andritz Hydro reducerea cu 20 de milioane de euro a sumei cu care asocierea s-a înscris la masa credală. Reducerea este aferentă contractului de antrepriză semnat de Hidroelectrica în 2004 cu Voith Hydro şi Andritz Hydro, pentru modernizarea a 20 de hidroagregate.

Temerile şoferilor pe timp de iarnă: avarierea, tamponarea şi defectarea maşinii. 13% nu conduc în sezonul rece

Temerile şoferilor pe timp de iarnă: avarierea, tamponarea şi defectarea maşinii. 13% nu conduc în sezonul rece

Şoferii români consideră foarte periculos traficul de iarnă, iar cei mai mulţi se tem de tamponările provocate din cauza gheţii şi a zăpezii, arată un studiu comandat de Generali Romania. Peste 60% dintre şoferii români cred că iarna este cel mai periculos anotimp pentru maşina lor, în timp ce doar 28% consideră că traficul de iarnă este puţin mai periculos decât cel pe timp de ceaţă sau ploaie.

BCR, cea mai mare bancă din România, face restructurări: 1.600 de angajaţi disponibilizaţi şi 60 de sucursale închise

BCR, cea mai mare bancă din România, face restructurări: 1.600 de angajaţi disponibilizaţi şi 60 de sucursale închise

BCR, cea mai mare bancă din România în funcţie de valoarea activelor, va disponibiliza 1.600 de salariaţi în următoarele 12-18 luni şi va închide peste 60 de sucursale neprofitabile, pentru a reaşeza modelul la noile realităţi economice, dar va continua creşterea prin stimularea tranzacţiilor bancare şi concentrarea pe lei, a declarat preşedintele băncii Tomas Spurny.

Manageri privaţi: aceiaşi recrutori, alt contract. Acum, la firmele din industrie

Manageri privaţi: aceiaşi recrutori, alt contract. Acum, la firmele din industrie

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a semnat cu mai multe firme un contract-cadru în valoare de aproape 5 milioane de euro pentru asistenţă în alegerea de manageri privaţi pentru fimele de stat. Acdordul a fost încheiat cu mai multe asocieri de firme recrutoare, dintre care una este cea care s-a ocupat de identificarea unor manageri pentru companiile Ministerului Transporturilor.

Fondul Proprietatea acuză: doi şefi nou-apăruţi la Electrica Muntenia Nord au fost scoşi din „jobenul“ politic

Fondul Proprietatea acuză: doi şefi nou-apăruţi la Electrica Muntenia Nord au fost scoşi din „jobenul“ politic

Compania de stat Electrica Distribuţie Muntenia Nord (EDMN), aflată pe lista firmelor la care trebuiau desemnaţi manageri privaţi, are şefi noi fără ca ministerul de resort să anunţe public acest lucru. Mai mult, unul dintre acţionari se declară „dezamăgit“, pentru că doi dintre managerii EDMN sunt oameni politici în loc să fie câştigătorii de drept ai procesului de recrutare.

Să deţii o autorizaţie de securitate la incendiu reprezintă un lux în România şi asta deoarece cheltuielile aducerii la norme sunt colosale, uneori implicând reabilitarea în totalitate a clădirilor. Mulţi din cei care pornesc pe acest traseu se opresc încă dinainte de a începe ceva deoarece devin conştienţi că nu au şanse să obţină acest document.

luna trecuta · comentarii (4)

În urmă cu vreo 20 de ani, cred, când primeam toate CV-urile pe hârtie, cele cu dimensiuni Letter îmi atrăgeau mereu atenţia, pentru că erau extrem de rare, şi adesea ţineam minte ale cui erau. S-a întâmplat ca într-o zi să vorbesc una-alta la o cafea cu asistenta unuia dintre aceştia, şi să-mi spună că era stresata că nu prea găsea hârtie Letter în România. Chiar că, de multe ori trebuia să o comande din străinătate.

acum 17 zile · comentarii (4)

Există pieţe în care consumatorii folosesc statistici pentru a judeca calitatea bunurilor. Aşadar vânzătorii au interesul de a vinde produse de calitate joasă, pentru că statistica incorporează grupul vânzătorilor în totalitate, nu numai vânzători particulari ca el. El se foloseşte de beneficiile scurtăturilor mentale informaţionale (informational heuristics) pe care cumpărătorii de obicei le uzează.

acum 2 luni · comentarii (0)

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 3 luni · comentarii (10)

Nu-mi aduc aminte să-mi fi cerut vreun angajator până acum să-i găsesc un om civilizat, folosind explicit acest descriptor. Fie că nu li se pare important, adesea, fie că îl consideră un atribut de la sine înţeles, din când în când, sau pentru că nu s-au gândit, pur şi simplu. Însă eu întotdeauna încep o recrutare cu asta în minte, şi mă străduiesc să o şi termin la fel, dacă nu cumva clientul vrea cu totul şi cu totul altceva.

acum 3 luni · comentarii (1)

Din experienţa mea profesională, reprezentarea României la nivel european prin acţiunile demnitarilor, dar mai ales prin proiecte şi participare proactivă, reprezintă un „pachet“ de prim ordin pentru a face ca lucrurile să se întâmple în domenii cheie ca economia, inovaţia şi antreprenoriatul.

acum 4 luni · comentarii (4)

Sunt într-o polemică perpetuă cu mulţi dintre cei care îmi trimit CV-urile, şi cu care mă întâlnesc pentru recrutările pe care le avem, fiindcă eu dau prea multă atenţie detaliilor. Asta, desigur, spre dezavantajul lucrurilor „cu adevărat importante“, în opinia lor, cum ar fi experienţă, vechimea, MBA-urile şi altele asemenea.

acum 8 luni · comentarii (8)

Am început să fac recrutări imediat după Revoluţie, chiar din primele luni ale anului 1990, aşa că am fost martorul şi observatorul direct şi din interior al evoluţiei de zi cu zi a relaţiilor sociale dintre angajaţi, dintre angajaţi, manageri şi angajatori, dintre români şi străini, dintre fiecare şi fiecare, la modul general.

acum 10 luni · comentarii (2)

Toţi căutătorii de joburi îi detestă pe cei de la HR şi pe cei din firmele de recrutare, şi pe bună dreptate. Ei sunt cei care nu le selectează CV-urile ca să-i cheme la interviu, nu pot discuta cu ei despre meseria lor, fiindcă HR-iştii şi recrutorii nu au de unde să ştie detalii tehnice pe care angajaţii le-au deprins în atâţia ani şi ani de muncă.

acum 1 an · comentarii (20)

(Un articol din seria „Când nu ştii de la ce ţi se trage“...) Nu am întotdeauna joburi mari, cu salarii de sute de mii de euro pe an. Însă când le am, şi pun un anunţ la mine pe site, am grijă să pun destule informaţii încât să poată fi surprinse uşor anvergura companiei, a jobului şi a responsabilităţilor, dar şi a aşteptărilor din partea candidaţilor, pe cale de consecinţă.

acum 1 an · comentarii (24)

Orice proces, indiferent de importanţa lui, pentru a se desăvârşi şi pentru a oferi cele mai bune rezultate, are nevoie de timp. Nu este întâmplătoare orice perioadă de rodaj instituţional, economic sau social, atunci când discutăm despre evenimente sau chestiuni cu caracter multivalent, de care depind numeroase destine sociale şi ce poate deveni, ulterior, o adevărată, asumată şi bine închegată poveste de succes.

acum 1 an · comentarii (3)

Când am ajuns prima dată să stau mai mult timp în birourile din străinătate ale unei mari şi mândre corporaţii, acum vreo 20 de ani, când am văzut şi am înţeles cam ce fac, cum şi cât lucrează, am fost şocat. Nu făceau cu nimic mai mult şi mai bine decât cei de la filiala lor din Bucureşti. Ba dimpotrivă, am început eu să-mi dau seama.

acum 1 an · comentarii (24)

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 1 an · comentarii (1)