Organizatorii de jocuri de noroc, obligaţi să cotizeze cu 1.000-5.000 de euro la o fundaţie contra acestor activităţi

Organizatorii de jocuri de noroc, obligaţi să cotizeze cu 1.000-5.000 de euro la o fundaţie contra acestor activităţi

Organizatorii jocurilor de noroc vor cotiza la o fundaţie care va derula activităţi şi programe de protecţie a tinerilor împotriva acestui tip de jocuri FOTO Adevărul

Organizatorii jocurilor de noroc vor fi obligaţi să verse între 1.000 şi 5.000 de euro anual în contul unei fundaţii care va derula activităţi şi programe de protecţie a tinerilor împotriva acestui tip de jocuri, precum şi pentru prevenirea şi tratamentul dependenţei faţă de jocurile de noroc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fundaţia va fi una nou-înfiinţată, din care vor face parte, la cerere, membrii Consiliului Consultativ de pe lângă Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN), a decis Guvernul.
 
Funrizorii de servicii radio, TV, internet, telefonie fixă sau mobilă, precum şi de servicii prin cablu vor fi obligaţi să respecte deciziile în domeniu ale Comitetului de Supraveghere al ONJN.
 
Guvernul a adoptat luni o ordonanţă de urgenţă prin care a reglementat sistemul de licenţiere a operatorilor de jocuri de noroc online, astfel încât să fie asigurată protecţia minorilor, arătând că procedura a fost reglementată în urmă cu patru ani, dar incomplet, astfel că nu a putut fi derulată.
 
De asemenea, ordonanţa stabileşte că taxele anuale pentru acordarea licenţei la jocurile de noroc vor fi modificate şi calculate în euro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: