Idei de afaceri. Ce buget îţi trebuie pentru a înfiinţa o plantaţie de aronia

Idei de afaceri. Ce buget îţi trebuie pentru a înfiinţa o plantaţie de aronia

Idei de afaceri. O plantaţie de aronia poate deveni profitabilă din al doilea după ce intră pe rod

Idei de afaceri. Fructele de aronia, mai puţin cunoscute în România, sunt la mare căutare datorită nivelului ridicat de antioxidanţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un grup de cercetători de la King`s College Hospital Londra şi Universitatea din Southampton au făcut un studiu în urma căruia au descoperit că fructele arbustului Aronia pot amplifica efectele benefice ale chimioterapiei şi îi dau mai multe şanse unui bolnav în lupta cu cancerul.

Conţine multe vitamine şi antioxidanţi. Potrivit Medical Express, testat în laborator, extractul de aronia combinat cu un medicament folosit în chimioterapie a reuşit să provoace moartea celulelor canceroase în 48 de ore.

Mai mult, în 1959, ruşii au introdus fructul de aronia în hrana cosmonauţilor, după ce au aflat că are un conţinut polivitaminic, conţine fier, calciu, potasiu sau fosfor.

Şi mai există numeroase alte motive pentru care o astfel de plantaţie face parte din topul de idei de afaceri profitabile.

Idei de afaceri. Plantele pentru un hectar costă în jur de 7.000 de euro

Dacă ai trecut pe lista cu idei de afaceri şi înfiinţarea unei plantaţii de aronia, iată câteva sfaturi utile:

Pentru un hectar de plantaţie ai avea nevoie de aproximativ 1.250 de plante, pe care le puteţi achiziţiona de la firme din Europa.
 
Plantele vă costă în jur de 7.000 de euro. Terenul se pregăteşte normal, ca pentru orice altă cultură de la noi. Aceste plante nu necesită un sol special, însă trebuie să le cultivaţi într-o zonă în care există mult soare, unde e mai cald.

Se pot planta atât toamna, cât şi primăvara. Plantarea se face manual cu morcilarea rădăcinei înainte. Aronia rezistă la temperaturi extreme, geruri de până la minus 30 de grade, dar şi la secetă. Însă pentru a obţine rezultate bune trebuie să le şi irigaţi pe timpul verii.

De ce aronia face parte din lista de idei de afaceri profitabile? La un hectar se obţin în jur de 10.000 de kilograme de fructe, iar un kilogram de aronia costă în jur de 1,5 euro. Investiţia se recuperează în aproximativ doi ani după ce plantele intră pe rod.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările