HP se sparge din nou. Unitatea de servicii IT va fi unificată cu societatea Computer Sciences Corp. HP deţine un centru de tehnologie în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hewlett Packard Enterprise, companie rezultată din divizarea grupului HP în două anul trecut, îşi va fuziona unitatea de servicii IT cu societatea Computer Sciences Corp, permiţând entităţii să se concentreze pe tehnologiile oferite marilor corporaţii, precum cele de stocare, şi pe segmentul de cloud computing, scrie Reuters. HP Enterprise deţine un centru IT în Bucureşti, iar segmentul de servicii va ajunge sub umbrela noii companii.

HP Enterprise va rămâne cu unitatea care produce servere, routere, switch-uri şi unităţi de stocare pentru companii. Noua HP Enterprise va avea anual venituri de 33 de miliarde de dolari.

În urma anunţului, acţiunile HP Enterprise au crescut pe bursă cu 10,5%. Unificarea celor două unităţi ar aduce economii de aproape un miliard de dolari în primul an de la încheierea tranzacţiei. Transferul este aşteptat să se finalizeze în luna martie 2017.

Mike Lawrie, directorul executiv al Computer Sciences va deveni preşedinte şi director general al noii companii, care va fi deţinută în proporţie de 50% de acţionarii HP Enterprise şi 50% de către acţionarii actuali ai Computer Sciences.

Meg Whitman, directorul general al HP Enterprise, va intra în consiliul de administraţie al noii societăţi. Boardul de conducere va fi, la rândul său, împărţit în mod egal între HPE şi CSC.

Anterior, HP Enterprise a vândut un pachet de 84% din cele 60,5% procente pe care le deţine în cadrul companiei indiene de servicii IT Mphasis către Blackstone Group pentru 1,1 miliarde de dolari.

HPE a mai anunţat şi că va suplimenta cu trei miliarde de dolari fondurile destinate răscumpărării de acţiuni.

În ultimul trimestru fiscal, veniturile HP Enterprise au crescut cu 1,3%, până la 12,71 miliarde de dolari.

În ultimul an fiscal, Computer Scicences Corp a raportat venituri de 7,1 miliarde de dolari şi un profit net de 547 de milioane de dolari.

Atât CSC, cât şi HPE sunt prezente în România. CSC România înregistra în anul 2014 venituri de 14 milioane de lei şi o pierdere de 2,1 milioane de lei. Compania avea 30 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Hewlett-Packard România consemna în acelaşi an o cifră de afaceri de 228 de milioane de lei şi un câştig net de 26 de milioane de lei. Compania avea 436 de angajaţi. 

În toamna anului 2015, însă, gigantul Hewlett-Packard s-a spart în două, însă. HP Enterprise a rămas cu afacerile de servere şi servicii oferite companiilor, în timp ce HP Inc cu producţia de calculatoare şi imprimante.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite