Companiile care vând produse prin intermediul platformei Amazon, obligate să deţină asigurare de răspundere contractuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Leader Team Broker lansează „Asigurarea de răspundere contractuală Amazon” - Amazon Seller (FBA) Insurance, o poliţă special concepută pentru companiile locale care vând produse prin intermediul cunoscutei platforme de retail.

 Împreună cu partenerii de pe piaţa LLOYD’S (Londra), Leader Team Broker a creat noul produs pentru a acoperi obligaţia contractuală introdusă de gigantul de retail online în relaţia comercială cu toţi sellerii.  

Astfel, până la finalul lunii octombrie, companiile care vând produse prin intermediul platformei Amazon şi realizează o cifră de afaceri de cel puţin 10.000de dolari, lunar, au obligaţia să prezinte o asigurare de răspundere contractuală. 

Potrivit reprezentanţilor companiei, cei care nu pot face dovada acestei poliţe riscă să fie delistaţi de pe Amazon. 

„Asigurarea este acceptată de Amazon şi are acoperire oriunde în lume, inclusiv în SUA şi Canada. Produsul acoperă daune de până la 1 milion de dolari, provocate de produsele pe care sellerii le vând pe Amazon (general liability, product liability, commercial general liability etc.). 

Se ştie că oricine poate deveni trader pe platforma americană şi poate vinde pe Amazon diferite produse fabricate în China sau în alte ţări. De luna aceasta, compania americană a decis să solicite o poliţă de răspundere profesională şi de răspundere generală, pentru eventualele daune produse clienţilor de mărfurile vândute de terţi prin intermediul platformei.”, a declarat Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader Team Broker.

Potrivit sursei citate, poliţa poate fi obţinută rapid, cu un simplu telefon către consultanţii Leader Team Broker, care lucrează cu chestionare foarte uşor de completat şi care pot oferi o cotaţie de preţ în 48 de ore. 

Gigantul de retail online şi-a actualizat politica comercială, solicitând sellerilor o asigurare specială după ce în luna iulie a fost trimisă în judecată de către Comisia pentru siguranţă a produselor de consum din SUA,  care a încercat astfel să oblige Amazon să-şi asume răspunderea pentru sute de mii de produse defecte sau care puneau în pericol sănătatea cumpărătorilor, vândute de selleri prin intermediul platformei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite