Analiză: Cât costă şezlongurile de pe litoralul românesc şi care sunt cele mai ieftine staţiuni

Analiză: Cât costă şezlongurile de pe litoralul românesc şi care sunt cele mai ieftine staţiuni

Foto Travelminit.ro

O analiză efectuată de un site de rezervări online a vacanţelor pe litoralul românesc arată ce preţ au şezlongurile în cele mai importante staţiuni de la malul Mării Negre.

Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a realizat recent o analiză a preţurilor şezlongurilor în staţiunile de pe litoralul românesc.
 
Astfel, turiştii români plătesc anul acesta preţuri începând de la 25 de lei/zi pentru un şezlong şi de la 180 de lei/zi pentru un baldachin. Tariful de închiriere al şezlongurilor este mai accesibil în sudul litoralului şi poate fi cu până la 100% mai scump în nordul litoralului.
 

Mamaia nord – zona cea mai scumpă pentru turişti

 
În funcţie de zona din Mamaia în care te afli, preţurile pleacă de la 25-30 de lei pentru un şezlong în Mamaia Sud şi de la 50 de lei/zi în timpul săptămânii şi de la 75 de lei/zi pentru weekend dacă vorbim de Mamaia Nord. Baldachinul porneşte de la un preţ de 180 de lei şi poate ajunge la 200 de lei/zi. În Constanţa, preţul pentru un şezlong porneşte de la 20-25 de lei/zi pentru Plaja Modern. 
 

Vama Veche – şezlonguri mai scumpe decât anul trecut

 
În Vama Veche, staţiunea tinerilor libertini şi cu chef de distracţie până la răsărit, preţul unui şezlong a crescut cu 5 lei faţă de anul trecut. Anul acesta, preţul unui şezlong porneşte de la 30 de lei/zi în timpul săptămânii şi 35 de lei/zi în weekend. 
 

Eforie Nord şi 2 Mai – cele mai ieftine staţiuni la Marea Neagră

 
Staţiunile mai retrase şi mai liniştite au preţuri mai rezonabile pentru închirierea unui şezlong. Specificul staţiunii Eforie Nord, acela de staţiune pentru familii, influenţează şi preţurile practicate de operatorii de plaje. Astfel, un şezlong în Eforie Nord are un preţ de închiriere ce porneşte de la 20 de lei/zi. Şi în staţiunea 2 Mai preţurile sunt mai convenabile pentru buzunarele turiştilor. Preţul unui şezlong cu umbrelă porneşte de la 20 de lei/zi. 
 

Creşteri de preţuri aşteptate în luna august

 
Cu cât ne vom apropia de luna august, iar plajele vor deveni aglomerate, operatorii vor modifica puţin şi preţurile, astfel că în weekend nu se vor mai găsi şezlonguri sub 30-35 de lei pe zi/persoană. 
Preţurile la cazare pe litoralul românesc pornesc de la 200 lei 
 
În ceea ce priveşte cazarea, pe platforma de rezervări Travelminit.ro, preţurile în staţiunea Mamaia pornesc de la 200 de lei/noapte pentru 2 persoane şi pot ajunge până la 1.700 de lei/noapte pentru închirierea unui apartament de lux cu vedere la mare la un hotel de 4 stele cu pensiune completă. Oraşul Constanţa are preţuri competitive pentru litoralul românesc, o cameră pentru 2 persoane cu pat matrimonial având un preţ de la 80 de lei/noapte. 
 
Staţiunea Eforie Nord este cea mai ieftină variantă pentru o vacanţă la Marea Neagră, preţurile pentru o cameră dublă pornesc de la 80 de lei/noapte, urmată de staţiunea Costineşti unde pentru o cameră dublă plăteşti de la 100 de lei/noapte. În Vama Veche o cameră dublă are un preţ de la 140 de lei/noapte, în timp ce în Neptun preţul unei camere duble porneşte de la 160 de lei/noapte. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările