Advent International, dispus să cumpere Zentiva pentru 1,9 milioane euro

Advent International, dispus să cumpere Zentiva pentru 1,9 milioane euro

Tranzacţia ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului, după efectuarea unor consultări cu reprezentanţii angajaţilor Sanofi şi sub rezerva îndeplinirii unor condiţii specifice de finalizare, a comunicat producătorul de medicamente Sanofi, din care face parte Zentiva..

Ştiri pe aceeaşi temă

„Advent International („Advent”) şi Sanofi au intrat în negocieri exclusive în baza cărora Advent ar achiziţiona Zentiva, divizia europeană Sanofi de medicamente generice, pentru 1,9 miliarde euro.  Oferta Advent este fermă, are caracter obligatoriu şi este finanţată integral”,se arată în comunicatul Sanofi.  
 
 „Zentiva este o divizie robustă, cu o echipă foarte talentată, care şi-a demonstrat potenţialul de creştere. În urma unei revizuiri cuprinzătoare a opţiunilor strategice pentru divizia noastră europeană de medicamente generice, am hotărât că transferarea operaţiunilor către Advent este cea mai bună opţiune pentru a-i asigura succesul pe termen lung”, a declarat Olivier Brandicourt, Chief Executive Officer Sanofi.
                                                   
„Pentru noi, sectorul medicamentelor generice este unul atractiv, întrucât acesta le permite mai multor oameni să aibă acces la tratamente de calitate, la costuri reduse. Considerăm că Zentiva este o platformă foarte bună, cu oameni talentaţi, în care putem investi pentru a construi un nou lider independent pe piaţa europeană a medicamentelor generice”, au declarat Tom Allen, Managing Director şi co-director al echipei europene de sănătate Advent International, şi Cédric Chateau, Managing Director şi director al Advent International în Franţa.
 
Tranzacţia ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului 2018, sub rezerva definitivării unor acorduri finale, a proceselor sociale corespunzătoare şi în urma aprobării din partea autorităţilor de reglementare relevante. Acest proces se va desfăşura respectând pe deplin dialogul social cu reprezentanţii angajaţilor Sanofi. 
 
Zentiva este o companie farmaceutică cu un portofoliu vast de medicamente generice care acoperă numeroase arii terapeutice. Având sediul central la Praga, Zentiva ajunge la peste 40 milioane de pacienţi din 25 ţări europene, desfăşurându-şi activitatea pe o piaţă de anvergură cu perspective atractive de creştere pe termen scurt şi mediu. Unităţile de producţie ale Zentiva din Praga şi Bucureşti colaborează cu diverşi parteneri pentru a produce şi distribui anual peste 350 milioane de cutii de medicamente.
 
Înfiinţat în 1984, Advent International a investit în peste 330 de tranzacţii cu capital privat din 40 ţări, concentr\ndu-se asupra investiţiilor în cinci sectoare principale, dintre care amintim: servicii financiare şi de afaceri, sănătate, industrie, vânzări retail, bunuri de consum şi pentru timp liber, tehnologie, media şi telecomunicaţii. 
 
citeste totul despre: