Adrian Câciu: Pachetul de măsuri pentru economie va fi anunţat în cel mai scurt timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Câciu foto facebook

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat, luni, că pachetul de măsuri pentru economie, în contextul războiului din ucraina şi a creşterii inflaţiei şi a preţurilor, urmează să fie prezentat de Executiv în acel mai scurt timp.

„Măsurile vor fi anunţate de Guvern în cât mai scurt timp, practic, şi această vizită a domnului comisar este una care vine în calendarul pregătirilor pentru pachetul pe care îl lansăm”, a spus Adrian Câciu. 

”O să şi vedeţi măsurile, discuţia pe o anumită măsură nu este utilă pentru societate, până nu apare ca fiind agregată într-un pachet de măsuri”, a afirmtat ministrul, în conferinţa de presă după întâlnirea cu comisarul european pentru economie.

El a continuat: ”Pachetul de măsuri trebuie să privească atât companiile, şi iată că a apărut cadrul temporar despre care am anunţat că discutăm la nivel de ECOFIN şi de Comisie Europeană, cadrul temporar de ajutoare de stat de stat care prevede o serie de posibile soluţii pentru companiile care au fost afectate de creşterea costurilor, dar şi măsuri care să privească cetăţenii, care să combată pierderea puterii de cumpărare şi a lăsa o mai mare posibilitate cetăţenilor să se exprime prin consum, astfel încât ţintele de creştere economică să fie păstrate împreună cu investiţiile în privat şi cele publice”. 

Ministrul Adrian Câciu a menţionat că nu renunţă la obiectivele asumate la începutul anului, din perspectiva creşterii economice, şi pe acest an. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite