600 de milioane de euro ar putea fi alocate metroului bucureştean. Drulă: Şi Rahova are nevoie de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că în actualele negocieri privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt prevăzute 600 de milioane de euro pentru metroul din Bucureşti, programul urmând să fie aprobat de CE în iunie.

„În ceea ce priveşte Clujul, în discuţiile actuale, pentru că nu e finalizat – programul se va depune la sfârşitul acestei luni şi vom avea o eventuală aprobare în iunie – sunt prevăzute 300 de milioane (de euro, n.r.) pentru Cluj şi 300 de milioane pentru Bucureşti. 600 în total, din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Ghinea pentru liniile de metrou”, a spus Cătălin Drulă.

El a spus din nou că metroul spre Otopeni, aşa cum a fost proiectat, nu conectează aeroportul direct şi că mai sunt de parcurs 3 kilometri cu autobuzul. În plus, magistrala ar străbate şi o zonă cu densitate mică a populaţiei.

„Bucureştenii au mare nevoie de alte linii de metrou, ca magistrala M5, care traversează de la est la vest Bucureştiul, continuarea de la Gara de Nord spre sud a liniei M4, chiar şi de linia M7, acea diagonală din Colentina până în Rahova. Sunt linii necesare, care unesc cartiere cu densitate mare de oameni. Densitatea de la staţia Tokyo la Aeroportul Otopeni este cea mai mică din Bucureşti.

Toate acestea ridică întrebări asupra fezabilităţii. La liniile de metrou nu costă doar construcţia, costă operarea foarte mult. Cea deschisă în Drumul Taberei costă 175 de milioane (de lei, n.r.) pe an, recuperăm 25 de milioane din bilete, deci 150 este subvenţie”, a spus el, citat de Digi24.

„Trebuie să investim cu cap. Experţii Băncii Europene de Investiţii ne ajută să investim cu cap”, a adăugat ministrul.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite