500.000 lei a fost cea mai mare despăgubire plătită în baza unei poliţe CASCO în 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident - asigurare - polita RCA FOTO Shutterstock

Valoarea celor mai mari 10 daune plătite în 2021 de către asigurătorii din România în baza poliţelor facultative CASCO a depăşit 5 milioane de lei (circa 1 milion EUR), potrivit unei analize realizate la nivelul membrilor UNSAR.

Dintre acestea, cea mai mare despăgubire plătită a fost de peste 500.000 lei – şi a fost achitată în urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despăgubiri plătite în baza acestui tip de asigurare, 6 au fost achitate ca urmare a producerii unor accidente rutiere, 3 din cauza unor incendii şi 1 din cauza unei inundaţii.

La nivelul întregii pieţe, despăgubirile totale plătite în baza poliţelor CASCO s-au ridicat la peste 2 miliarde lei (aproximativ 410 milioane EUR), în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior, arată datele oficiale ale ASF. În România, erau în vigoare la finele anului trecut puţin peste 1 milion de poliţe facultative CASCO. 

“În ciuda speculaţiilor unei asociaţii care nu are competenţe de specialitate şi care pare a urmări să inducă un sentiment de neîncredere la nivelul societăţii vizavi de conceptul de asigurare, sistemul de asigurări auto este alături de români atunci când neprevăzutul se produce. Statisticile arată că asigurătorii din România au achitat, în medie, în fiecare zi a anului trecut, despăgubiri de peste 1 milion EUR pentru daunele CASCO şi aproape 2 milioane EUR pentru daunele aferente poliţelor RCA”, au declarat reprezentanţii UNSAR.

Subliniem, aşadar, încă o dată, faptul că orice fel de dezbatere publică cu privire la sectorul asigurărilor auto şi la funcţionarea instituţiilor asociative ale acestuia ar trebui să plece de la datele oficiale ale autorităţilor publice care au atribuţii cu privire la piaţa asigurărilor, şi nu de la speculaţiile unor entităţi private interesate care pot induce opinia publică în eroare.

“În acest context dificil pe care îi traversăm, trebuie să dăm cu toţii dovadă de responsabilitate. O asigurare este cu atât mai importantă acum”, au declarat reprezentanţii UNSAR.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite