Spectacolul „Hamlet“, al Teatrului „Tamási Áron“ din Sf. Gheorghe, la Festivalul din Gdańsk

Spectacolul „Hamlet“, al Teatrului „Tamási Áron“ din Sf. Gheorghe, la Festivalul din Gdańsk

Scenă din spectacolul „Hamlet“.             Foto: Teatrul „Tamási Áron“

Pe 3 august, la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional „Shakespeare“ de la Gdańsk, trupa Teatrului „Tamási Áron“ din Sfântu Gheorghe va interpreta spectacolul „Hamlet“ de László Bocsárdi. Evenimentul din nordul Poloniei se va desfăşura în perioada 31 iulie - 9 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul „Hamlet“, propus de Institutul Cultural Român (ICR) din Varşovia pentru ediţia din acest an a festivalului, una dintre cele mai prestigioase manifestări teatrale europene, va avea o reprezentaţie pe scena Teatrului Wybrzeże din Gdańsk şi va fi urmată de o discuţie cu publicul, scrie Mediafax.
 
La gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) 2014, László Bocsárdi a fost desemnat cel mai bun regizor pentru „Hamlet“, spectacol care a dat şi cel mai bun scenograf al anului, József Bartha. Spectacolul „Hamlet“ a fost realizat de Teatrul „Tamási Áron“ din Sfântu Gheorghe, în coproducţie cu Teatrul Cetăţii din Gyula (Ungaria), în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existenţă a acestuia din urmă. Premiera de la Sfântu Gheorghe a avut loc pe 8 decembrie 2013. 
 
Regizorul şi directorul de teatru László Bocsárdi este unul dintre cei mai importanţi creatori de teatru din România şi Ungaria. Cariera de regizor şi-a început-o la Gheorgheni, unde - în 1984 - a înfiinţat Trupa Figura, primul teatru experimental de limba maghiară din România. Din 1995, este regizorul principal şi conducătorul artistic al Teatrului „Tamási Áron" din Sfântu Gheorghe, iar, din 2005, este directorul aceleiaşi instituţii. A primit numeroase distincţii naţionale şi internaţionale pentru regie, printre care premiul UNITER, premiul Jászai Mari şi Crucea de onoare a Republicii Ungare în grad de Cavaler. 
 
Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru „Shakespeare" de la Gdańsk va prezenta spectacole din Polonia, Danemarca, Ungaria, Portugalia, România şi Marea Britanie, printre care realizări ale unor regizori precum Luk Perceval, László Bocsárdi şi Robert Sturua. Festivalul va fi însoţit, în mod tradiţional, de un program de ateliere, performance-uri şi întâlniri cu regizorii.
  Moment din spectacolul lui László Bocsárdi.      Foto: Teatrul „Tamási Áron“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: