„Repetabila scenă a balconului”, la TVR2

„Repetabila scenă a balconului”, la TVR2

Prima seară dedicată teatrului la TVR2 vine cu un spectacol regizat de Alexandru Tocilescu

În această seară, de la ora 20.10, la TVR 2 este programat spectacolul „Repetabila scenă a balconului” de Dumitru Solomon, în regia artistică a lui Alexandru Tocilescu, un spectacol preluat de la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, care a avut premiera tv în 1999.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piesa „Repetabila scenă a balconului” de Dumitru Solomon a câştigat Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 1995. Spectacolul îi are în distribuţie, printre alţii, pe Adrian Răţoi, Mircea Andreescu, Viorica Geantă-Chelbea, Ion Bechet, Mara Nicolescu.
 
„Producţia teatrului braşovean, care a avut premiera scenică absolută în data de 11 mai 1997, aduce în faţa telespectatorilor, într-o perspectivă satirică, un element central al exprimării publice – balconul. Nu este vorba doar despre un simplu element arhitectural, ci despre un loc comun – simbolic pentru spaţiul de graţie al iubirii ce scapă din înfruntarea orgoliilor şi urii Cetăţii, în context shakespearian, dar şi iconic pentru spaţiul discursurilor şi al disputelor politice, în contextul „Cetăţii” moderne şi postmoderne”, se arată într-un comunicat de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările