Greşeli care au schimbat istoria: de la explozia de la Cernobîl la refuzul de a cumpăra Google şi salvarea lui Hitler

Greşeli care au schimbat istoria: de la explozia de la Cernobîl la refuzul de a cumpăra Google şi salvarea lui Hitler

Un soldat britanic l-a "salvat" pe Adolf Hitler FOTO Shutterstock

„A greşi e omenesc“ spune un proverb latin pe care mulţi îl aplică şi în zilele noastre pentru a-şi justifica erorile mai mari sau mai mici. De multe ori, acestea se pot repara, dar, de-a lungul timpului, oamenii au comis greşeli care au schimbat cursul istoriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Winston Churchill a spus că „istoria este făcută din victorii“, dar se pare că oamenii ţin minte mult mai bine marile eşecuri, nu marile succese. Asta chiar şi la secole distanţă.

Deşi e greu de făcut un clasament, dacă s-ar ţine cont doar de pagubele produse şi de consecinţele pe termen lung, precum şi costul în vieţi omeneşti, accidentul nuclear de la Cernobîl, cauzat de o eroare umană, poate ocupa prima poziţie.

Dar nu este singurul. Oare cum s-ar fi schimbat cursul istoriei dacă un soldat britanic l-ar fi împuşcat pe Hitler, când s-a aflat faţă în faţă cu el? Lumea ar fi fost cu totul altfel dacă soldatului nu i s-ar fi făcut milă.

Google a fost scos la vânzare de creatorii lui pentru 1 milion de dolari, în 1999, dar aceştia au fost refuzaţi. Iar ruşii au vândut Alaska marilor rivali americani, decizie pe care o regretă şi astăzi.

Despre toate acestea şi alte greşeli care au influenţat istoria citeşte aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: