Simenon despre Georges Simenon. Întâlnire cu fiul celebrului şi îndrăgitului creator al lui Maigret

Simenon despre Georges Simenon. Întâlnire cu fiul celebrului şi îndrăgitului creator al lui Maigret

Georges Simenon (1903-1989) a scris peste 200 de romane

Vineri, 9 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu , va avea loc o întâlnire cu John Simenon, fiul celebrului şi îndrăgitului creator al lui Maigret, Georges Simenon.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea cu John Simenon face parte dintr-un turneu mai amplu susţinut de acesta în perioada următoare în Europa de Sud-Est, turneu dedicat cărţilor unuia dintre cei mai citiţi şi iubiţi autori de literatură poliţistă din întreaga lume. Georges Simenon (1903-1989) a scris peste 200 de romane, traduse în peste cincizeci de limbi, dintre care 77 de romane şi 28 de povestiri avîndu-l drept personaj principal pe celebrul Maigret. Până astăzi, cărţile sale au fost vîndute în peste 850 de milioane de exemplare în întreaga lume, potrivit unui comunicat al Editurii Polirom.

John Simenon s-a născut în 1949 în Tucson (SUA). Este al doilea din cei 4 copii ai lui Georges Simenon. După un MBA la Harvard, lucrează în industria cinematografică şi devine vicepreşedintele 20th Century Fox International la Londra, apoi la Los Angeles, este producător independent  şi director operaţional pentru America de Nord al Studio Canal+. Din 1995, John Simenon gestionează drepturile de autor ale tatălui său.

La întâlnirea cu cititorii, alături de John Simenon, vor participa:
• scriitoarea Daniela Zeca-Buzura
• Nicolae Constantinescu, traducătorul cărţilor lui Georges Simenon în România
• Eric Poppe, Delegat Valonia-Bruxelles la Bucureşti
• Adrian Şerban, Director editorial Polirom

Discuţia va avea loc în limbile română şi franceză, cu traducere simultană, şi va fi moderată de Mihaela Dedeoglu, realizator Radio France International, România.

Editura Polirom a lansat în anul 2007 Seria Maigret, serie ce cuprinde cele mai reuşite romane poliţiste ale scriitorului belgian, avîndu-l în centru pe celebrul comisar Maigret, şi în care au apărut pînă în prezent nu mai puţin de 81 de volume.

De asemenea, începînd cu anul 2013, Polirom a lansat proiectul editorial Integrala Maigret – 75 de romane şi 28 de povestiri reunite în 10 volume. Cititorii pasionaţi de literatura poliţistă pot găsi pe www.polirom.ro şi în librării primele şase volume din Integrala dedicată unuia dintre cei mai îndrăgiţi detectivi, personajul-fenomen Maigret, care continuă să fascineze. Intrarea liberă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările