Scriitori faimoşi de la care ne-am luat adio în anul 2012

Scriitori faimoşi de la care ne-am luat adio în anul 2012

Ray Bradbury (stânga) şi Carlos Fuentes. FOTO:Gettyimages / Reuters

Lumea literară internaţională este mai săracă la finele anului 2012, după ce a pierdut scriitori ca Ray Bradbury, Carlos Fuentes, Gore Vidal sau Sven Hassel. Rămân în urma lor, însă, scrierile care ar putea să îi facă nemuritori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scriitorul mexican Carlos Fuentes a încetat din viaţă pe data de 15 mai 2012, la vârsta de 83 de ani, în urma unei hemoragii interne puternice. Deşi nu a câştigat Premiul Nobel, de multe ori s-au făcut speculaţii privind şansele sale crescute de a primi faimoasa distincţie. Printre cele mai cunoscute cărţi semnate de Fuentes se numără „Toate pisicile sunt negre“, „Moartea lui Artemio Cruz“ şi „Bătrânul Gringo“. Scriitorul a devenit cunoscut şi pentru importanta sa activitate de eseist.

Faimosul scriitor american de romane SF Ray Bradbury a murit pe data de 5 iunie 2012. Bradbury avea 91 de ani. Cel mai cunoscut roman al său, „Fahrenheit 451“, a fost ecranizat de Francois Truffaut în anul 1966. Tot în 2012, în noiembrie, şi-a pierdut viaţa şi Boris Strugaţki, la vârsta de 79 de ani. Alături de fratele său, Arkadi, a devenit celebru mai ales pentru scrierea romanului „Picnic la marginea drumului“.

Un alt scriitor american cunoscut a încetat din viaţă tot în anul 2012, pe 31 iulie, la vâsta de 86 de ani. Este vorba despre Gore Vidal, devenit faimos pentru volume cum ar fi „Burr“, „Lincoln“ sau „Empire“. Vidal şi-a împrumutat vocea pentru serialele de desenele animate „The Simpsons“ şi „Family Guy“ şi a apărut chiar şi în „Da Ali G Show“.

În 2012 şi-a pierdut viaţa şi scriitorul danez Sven Hassel, la vârsta de 95 de ani. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără „Legiunea blestemaţilor“, „Blindatele morţii“, „Imperiul iadului“ sau „Moarte şi viscol“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările