„Oraşul fetelor”, cartea celebrei scriitoare Elizabeth Gilbert, disponibilă în România, la o zi de la lansarea ediţiei în limba engleză în SUA şi Marea Britanie

„Oraşul fetelor”, cartea celebrei scriitoare Elizabeth Gilbert, disponibilă în România, la o zi de la lansarea ediţiei în limba engleză în SUA şi Marea Britanie

Elizabeth Gilbert                                                                                         FOTO: captură youtube

„Oraşul fetelor”, noua carte a celebrei scriitoare americane Elizabeth Gilbert, autoarea bestsellerului „Mănâncă, roagă-te, iubeşte”, va fi disponibilă de miercuri, 5 iunie în România, la numai o zi de la lansarea ediţiei în limba engleză în SUA şi Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oraşul fetelor de Elizabeth Gilbert, cartea verii 2019, este un roman delicios despre glamour, sex şi aventură, despre o tânără care descoperă că pentru a fi om bun nu este neapărat nevoie să fii fată cuminte.
 
Elizabeth Gilbert se întoarce la ficţiune, cu o poveste de dragoste aparte, pe fundalul lumii teatrului newyorkez din anii ’40. Spusă într-un ritm alert, din perspectiva unei femei mai în vârstă care priveşte în urmă la propria tinereţe cu un amestec de bucurie şi regret, Oraşul fetelor explorează teme ca sexualitatea şi promiscuitatea feminină, dar şi idiosincraziile iubirii adevărate.
 În 1940, Vivian Morris are 19 ani şi tocmai a fost dată afară de la Vassar College după o evoluţie dezamăgitoare în primul an. Părinţii, oameni cu stare, o trimit în Manhattan să locuiască cu mătuşa ei, care deţine Lily Playhouse – un teatru de varieté în centrul insulei. Acolo, Vivian face cunoştinţă cu un întreg univers de personaje neconvenţionale şi carismatice – animatoare mereu puse pe distracţie, un actor sexy, o mare doamnă a actoriei, un Don Juan scenarist, o administratoare strictă. Când Vivian comite o greşeală care provoacă un scandal profesional, noua ei viaţă se răstoarnă cu susul în jos, iar consecinţele le va înţelege de-abia ani şi ani mai târziu. În cele din urmă însă, toate acestea o vor face să vadă cu alţi ochi genul de viaţă pe care şi-l doreşte – şi genul de libertate de care are nevoie. Mai mult, experienţele tinereţii o vor conduce la iubirea vieţii ei, o iubire cu totul ieşită din comun.
 
Elizabeth Gilbert este autoarea bine-cunoscutei cărţi de memorii Mănâncă, roagă-te, iubeşte, vândută în mai bine de 15 milioane de exemplare în toată lumea şi tradusă în peste 46 de limbi, şi a altor bestselleruri internaţionale de ficţiune şi non-ficţiune. Continuarea memoriilor ei, Şi am spus da, a urcat direct pe locul întâi în lista bestsellerurilor The New York Times.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările